Pesto
תפריט
ש', 21 ספט 2019, 08:42
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קציצות בריאות עדשים

חלבון צמחי מעולה ועשיר בויטמינים ומינרלים    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 135   

* צילום: ראובן מ.
קציצות בריאות עדשים
15 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 2 כוסות עדשים ירוקות
  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • [ ניתן לשנות את הכמויות בין סוגי העדשים]
  • 1 קישוא
  • 1 בצל בינוני
  • 1 שן שום
  • 1 כפית ג'ינגר חי
  • 2 כפות מכל ירק: כוסברה, פטרוזיליה, סלרי
  • 1 כוס נבטים (לא חובה, כאן השתמשתי בנבטי מש)
  • תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, קורט פלפל אנגלי
  • 1/4 כוס שמן זרעי ענבים (ניתן להחליף באחר)
  • 1 כפית רוטב ברביקיו או כל טעם מעושן אחר (לא חובה) או 1/4 כפית סוכר חום
  •  
  • שלב ב':
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס קמח (או תחליף בימי פסח)
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לאפיה
גודל/סוג תבנית: תבניות אישיות סיליקון או יצירת כופתאות ישירות על מגש אפיה
דרך הכנה
  1. להשרות את העדשים במים לשעתיים
  2. לסנן את המים ולהכניס למעבד מזון
  3. להוסיף למעבד מזון את כל החומרים והתבלינים חוץ מאלה שבשלב ב'
  4. לטחון בפולסים עד לתערובת פירורית אך לא מעבר לזה
  5. להוסיף את הביצה ולעבד מעט
  6. להוציא את הכל לקערה ולנפות את הקמח , אבקת האפיה והסודה לתוכה ולערבב היטב
  7. התערובת אמורה להיות בוצית - לא נוזלית מדי ולא יבשה
  8. ליצוק לתבניות אישיות, תבניות סיליקון ריבועיות - מצופות בשמן! או להניח כמו קציצה/לביבות שטוחות על תבנית אפיה מרופדת בניר
  9. לאפות עם מאוור לפיזור טוב עד שהמעטפת הקציצה יבשה - כ-25 דק'. אם רך מדי וזה עלול יתפרק
  10. להוציא לקירור 1/5 שעה ואז לשלוף מהתבניות בזהירות ולהניח על רשת לקירור סופי
חום תנור: 180 מעלות
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
קציצות בריאות עדשים By , 2019-08-25T14:42:39+03:00 קציצות בריאות עדשים חלבון צמחי מעולה ועשיר בויטמינים ומינרלים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 15 Tags: none Ingredients: - 2 כוסות עדשים ירוקות 1/2 כוס עדשים שחורות 1/2 כוס עדשים כתומות [ ניתן לשנות את הכמויות בין סוגי העדשים] 1 קישוא ... Instructions: להשרות את העדשים במים לשעתיים לסנן את המים ולהכניס למעבד מזון להוסיף למעבד מזון את כל החומרים והתבלינים חוץ מאלה שבשלב ב' לטחון בפולסים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר