פאי שוקולד קרמל ומרנג

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית:
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
2/3 כוס חלב
1/3 כוס קמח
50 גר' חמאה
3/4 כוס דחוסה קלות סוכר חום
2 כוסות חלב
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
30 גר' שוקולד מריר מומס
למרנג:
3 חלבונים
1/4 כפית קרם טרטר
1/3 כוס סוכר
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
2/3 כוס חלב
1/3 כוס קמח
50 גר' חמאה
3/4 כוס דחוסה קלות סוכר חום
2 כוסות חלב
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
30 גר' שוקולד מריר מומס
למרנג:
3 חלבונים
1/4 כפית קרם טרטר
1/3 כוס סוכר
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות.
- לאפיה המוקדמת - יש להניח רדיד אלומינים על התחתית והשוליים ולהניח "משקל" למילוי התבנית, אפשר להשתמש בכדורי משקל קרמיים מוכנים או בשעועית יבשה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה למשך 5-7 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד להשחמה של הבצק, מוציאים ומצננים.
- מערבבים בכוס את 2/3 כוס החלב והקמח לתערובת ללא גושים ומניחים בצד.
- בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומוסיפים את הסוכר, מבשלים עד להמסת הסוכר בערבוב כ-2 דקות.
- מוסיפים את 2 כוסות החלב, התערובת תתקשה אך תימס שנית תוך כדי המשך החימום, מבשלים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את תערובת החלב והקמח ומערבבים היטב.
- טורפים את החלמונים בקערה ומוסיפים 1/4 מכמות הקרמל ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת החלמונים לתערובת בסיר ומערבבים היטב ומבשלים כדקה ללא הרתחה ומסירים מהאש.
- מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים, מניחים לצינון של 5 דקות.
- יוצקים מחצית מהכמות על התחתית האפויה, מוסיפים את השוקולד המומס למחצית השניה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים בזהירות על תערובת הקרמל שבתבנית.
- מחממים את התנור לחום גבוה, מקציפים את החלבונים עם הקרם הטרטר והסוכר לקצף גמיש ויציב.
- מורחים את הקצף על הפאי ומקפידים לכסות את המלית לחלוטין עד השוליים.
- מכניסים לאפיה של כ-8 דקות או עד לשחמה קלה של המרנג, מוציאים ומצננים.
- שומרים את הפאי במקרר עד להגשה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק בטטות [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- חזה עוף ממולא [אבי מ.] -
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.
- חלה [אבי מ.] -
- פשטידת חצילים [meital.mushka] - גם כשר לפסח, באדיבות חלי ממן- מנכל קבוצת חלי גרופ - תמיכה והרזיה