מקפא Blamange

15 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» קינוחים» צהריים - ערב
מרכיבים
1 כוסות חלב
2 כוסות חלב שקדים**
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור*
1 כפית תמצית שקדים**
להגשה:
מרק מלון או מרק תות שדה (בהמשך)
כדורי מלון או חצאי תות שדה
*ניתן להחליף ב-14 גר' ג'לטין
**ניתן להכין בטעם וניל, לשם כך מחליפים את חלב השקדים
בחלב רגיל ומוסיפים 1 כף תמצית וניל.
2 כוסות חלב שקדים**
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור*
1 כפית תמצית שקדים**
להגשה:
מרק מלון או מרק תות שדה (בהמשך)
כדורי מלון או חצאי תות שדה
*ניתן להחליף ב-14 גר' ג'לטין
**ניתן להכין בטעם וניל, לשם כך מחליפים את חלב השקדים
בחלב רגיל ומוסיפים 1 כף תמצית וניל.
דרך הכנה
חלב שקדים:
משרים 2 כוסות שקדים מים למשך לילה או מבשלים מעט ומסירים את הקליפה, מעבירים לבלנדר עם 2 כוסות מים מינרלים ומרסקים עד לקבלת תערובת לבנה חלבית דקה, מסננים דרך בד מוסלין או חיתול.
מקפא Blamange:
בקערה קטנה מערבבים 1 כוס חלב עם קורנפלור לתערובת דלילה ומניחים בצד.
שמים את חלב השקדים בסיר, מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הקורנפלור המדולל בחלב ומבשלים תוך כדי ערבוב מספר דקות, עד שהתערובת מתעבה , מסירים מהאש ומצננים עד לדרגת פודינג.
מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת המצוננת. מעבירים לתבניות אישיות ומעבירים למקרר למספר שעות.
אם משתמשים בג'לטין, מרככים את הג'לטין בחצי כוס חלב, מוסיפים לסיר עם חלב השקדים ומבשלים עד להמסה, השאר כמו בהוראות מעלה.
מרק מלון:
1/4 כוס סוכר(או יותר תלוי במתיקות המלון)
3/4 כוס מים
1/4 כפית מלח
2 קג' מלונים, ירוקים או מלון "דבש"
מבשלים את הסוכר במים עד להמסה, מסירים מהאש ומצננים.
מקלפים את המלונים ומנקים מגרעינים, חותכים לקוביות ומעבירים למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את מי הסוכר ומעבדים למחית חלקה, בודקים מתיקות ומוסיפים מעט סוכר או דבש לפי הטעם, מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
מרק תות שדה:
3 כוסות קוביות תות-שדה
2 כוסות מיץ תפוזים טבעי
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמנת חמוצה
1 כוס יין לבן מתוק(לבחירה)
מכניסים את כל החומרים לקערת בלנדר או מעבד מזון ומעבדים למחית חלקה, מעבירים לכלי עם מכסה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
מערבבים היטב לפני השימוש.
להגשה:
טובלים את התבנית האישית במים חמים למשך כמה שניות הופכים על צלחת הגשה עמוקה מעט, משחררים את המקפא, יוצקים את המרק המועדף מסביב, מפזרים כמה כדורי מלון או חצאי תות שדה (למרק תות-שדה) בתוך המרק, מטפטפים מעט מרק על המקפא ומגישים.
משרים 2 כוסות שקדים מים למשך לילה או מבשלים מעט ומסירים את הקליפה, מעבירים לבלנדר עם 2 כוסות מים מינרלים ומרסקים עד לקבלת תערובת לבנה חלבית דקה, מסננים דרך בד מוסלין או חיתול.
מקפא Blamange:
בקערה קטנה מערבבים 1 כוס חלב עם קורנפלור לתערובת דלילה ומניחים בצד.
שמים את חלב השקדים בסיר, מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הקורנפלור המדולל בחלב ומבשלים תוך כדי ערבוב מספר דקות, עד שהתערובת מתעבה , מסירים מהאש ומצננים עד לדרגת פודינג.
מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת המצוננת. מעבירים לתבניות אישיות ומעבירים למקרר למספר שעות.
אם משתמשים בג'לטין, מרככים את הג'לטין בחצי כוס חלב, מוסיפים לסיר עם חלב השקדים ומבשלים עד להמסה, השאר כמו בהוראות מעלה.
מרק מלון:
1/4 כוס סוכר(או יותר תלוי במתיקות המלון)
3/4 כוס מים
1/4 כפית מלח
2 קג' מלונים, ירוקים או מלון "דבש"
מבשלים את הסוכר במים עד להמסה, מסירים מהאש ומצננים.
מקלפים את המלונים ומנקים מגרעינים, חותכים לקוביות ומעבירים למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את מי הסוכר ומעבדים למחית חלקה, בודקים מתיקות ומוסיפים מעט סוכר או דבש לפי הטעם, מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
מרק תות שדה:
3 כוסות קוביות תות-שדה
2 כוסות מיץ תפוזים טבעי
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמנת חמוצה
1 כוס יין לבן מתוק(לבחירה)
מכניסים את כל החומרים לקערת בלנדר או מעבד מזון ומעבדים למחית חלקה, מעבירים לכלי עם מכסה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
מערבבים היטב לפני השימוש.
להגשה:
טובלים את התבנית האישית במים חמים למשך כמה שניות הופכים על צלחת הגשה עמוקה מעט, משחררים את המקפא, יוצקים את המרק המועדף מסביב, מפזרים כמה כדורי מלון או חצאי תות שדה (למרק תות-שדה) בתוך המרק, מטפטפים מעט מרק על המקפא ומגישים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מרק עוף [אבי מ.] - המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.
- Pagnotta לחם שאור איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שלושת המוסים - טריקולד [אבי מ.] -
- אראנצ'יני - כדורי אורז סיציליאנים [אבי מ.] - גירסה במלית גבינה ובמלית בשר.
- סברינה [לינואל] - עוגת קרם
- עוגת שיש מעולה [דינהצדיקה] - עוגה טעימה ביותר
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת שוקולד וגבינה מצוינת