מוס תותים
* תמונה להמחשה

8 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» קינוחים
מרכיבים
- 2 סלסלות תותים
- 1 כף ג'לטין
- 1/2 כוס סוכר
- 250 גר' גבינה לבנה
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף ליקר פירות
דרך הכנה
- מסירים את העוקצים של התותים, שוטפים קלות במים קרים, מניחים על מגבת מטבח, בוחרים 6 תותים יפים לקישוט, את התותים שנשארו מחלקים לשנים. חלק אחד חותכים לקוביות קטנות.
- מרככים את הג'לטין ב-4 כפות מים בתוך ספל, מחממים את הג'לטין כ-30 שניות במיקרוגל, או עד שהוא הופך נוזלי, מצננים.
- שמים את החלק השני של התותים במעבד מזון ומרסקים אותם יחד עם הסוכר למחית חלקה.
- מוסיפים את הגבינה ומעבדים יחד כ-5 שניות, יוצקים פנימה את הג'לטין תוך כדי פעולת המעבד להבטחת ערבוב טוב של התערובת, מוסיפים ווניל וליקר פירות.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מוסיפים את תערובת הגבינה והתותים אל הקצפת ומאחדים את שתיהם, מוסיפים את התותים החתוכים ומערבבים בעדינות.
- מעבירים את המוס לתבנית דקורטיבית או לגביעים/כלים אישיים אחרים ומצננים במקרר מספר שעות.
- לפני ההגשה מקשטים בתותים שלמים או חצאי תותים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת תפוחים במיקרוגל 8 דקות הכנה [סילביאן] - 8 דקות הכנה
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.
- עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.
- עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
- מרק דלעת [אבי מ.] - מרק דלעת קטיפתי.