Pesto
תפריט
ג', 28 ינו 2020, 09:22
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותרד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12898   

* תמונה להמחשה By Alexa via Wikimedia Commons
תחתיות  ארטישוק ממולאות בשר ותרד
5 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 10 תחתיות של ארטישוק מקופסה
  • 250 גרם בשר טחון
  • 1/2 קג' תרד קצוץ
  • 2 כפות שום כתוש
  • 2 כפות שמן
  • 1 חלבון
  • מלח, אגוז מוסקט, פלפל שחור, כורכום או זעפרן
  • שמן לטיגון
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח או קמח מצות

לרוטב:

  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס חומץ
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף שמן
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 כפית סוכר
  • קצת פפריקה אדומה
  • מלח, פלפל גרוס ומעט כוכום או זעפרן
דרך הכנה
  1. מערבבים מחצית מכמות התרד עם הבשר, מוסיפים שום, את כף השמן ויתר התבלינים ומערבבים לעיסה אחידה. ממלאים את התחתיות במלית.
  2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים ושמים קמח בקערה נוספת. טובלים את הארטישוקים בקמח ובביצה ומטגנים משני הצדדים.
  3. מניחים בסיר שטוח את יתרת עלי התרד, מפזרים את כף השום, יוצקים כף שמן ומאדים. מניחים את הארטישוקים מעל התרד, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  4. מבשלים על אש נמוכה חצי שעה.
  5. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הארטישוקים ומבשלים חמש דקות בלבד.
הערות
  • 2 יחידות למנה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
3
האם ניתן לשים עלי מנגולד במקום תרד , ולמה צריך לשים גם חומץ וגם לימון . זה לא היה חמוץ מדי
2
ראובן מ. (עורך)
אפשרי.
1
האם ניתן להשתמש בתחתיות ארטישוק טריות מבושלות במי לימון עד לריכוכן?
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותרד By , 2005-03-28T21:15:21+02:00 תחתיות  ארטישוק ממולאות בשר ותרד Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 10 תחתיות של ארטישוק מקופסה 250 גרם בשר טחון 1/2 קג' תרד קצוץ 2 כפות שום כתוש 2 כפות שמן 1 חלבון ... Instructions: מערבבים מחצית מכמות התרד עם הבשר, מוסיפים שום, את כף השמן ויתר התבלינים ומערבבים לעיסה אחידה. ממלאים את התחתיות במלית. בקערה נפרדת טורפים את הביצים ושמים קמח בקערה נוספת....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר