צימס
סלט גזר מתקתק לראש השנה ופסח אבל לא רק.
* תמונה להמחשה: Gilabrand from Wikimedia Commons

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» סלטים» צהריים - ערב
מרכיבים
- 4 גזרים גדולים קלופים
- 50 גר' מרגרינה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס מיץ תפוזים או מים
- 1/2 כוס צימוקים (לבחירה)
- 5 שיזיפים שחורים מיובשים מגולענים (לבחירה)
דרך הכנה
- פורסים את הגזר לפרוסות אחידות בעובי 5 מ"מ.
- ממסים את המרגריה במחבת, מוסיפים את הגזר ומטגנים קלות, מוסיפים את המים והסוכר ומבשלים עד להמסת הסוכר.
- מוסיפים את הצימוקים והשזיפים ומבשלים עד לריכוך הגזר, לא לבשל יתר על המידה, הגזר צריך להיות רך אך לא דייסתי.
- אם יש צורך מוסיפים עוד מים, במיוחד אם מוסיפים את הצימוקים והשזיפים הסופגים חלק מהנוזלים.
הערות
- ניתן להכין את המנה גם עם גזר גמדי טרי או מהקפאה, להפשיר לפני השימוש.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שמנת [אבי מ.] - עוגה מצוינת
- עוגה בחושה קלת הכנה [אבי מ.] - עוגה בחושה לקפה.
- כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק [אבי מ.] -
- דגים אפויים בפלפלים ועגבניות [אבי מ.] -
- אוסובוקו בקר ביין וירקות [אבי מ.] - נתחי בשר עסיסיים ביין וירקות.
- אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות ברוטב סויה [tommf] - ארוחה שלמה בקדירה אחת
- עוגת גבינה קרה עם שמנת [אבי מ.] -