פלפלים ממולאים

10 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[6 מדרגים]
מרכיבים
10 פלפלים ירוקים מהזן הבהיר
1/2 קג' בשר טחון
1 כוס אורז מהזן הארוך שטוף ומסונן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
מעט שמן לטיגון
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית סוכר
2 שיני שום כתושות
2-3 כוסות מים
דרך הכנה
- שוטפים את הפלפלים ומסירים את הבסיס, שומרים את הבסיסים בצד.
- מנקים את תוך הפלפלים מגרעינים וקרומים לבנים ומבצעים חתך/נקב קטן עם קצה הסכין בתחתית כל פלפל לחדירת הרוטב לעומק הפלפל.
- מבשלים את האורז במים בגובה האורז דקה בלבד לאחר רתיחת המים, מסננים מהמים ומעבירים לקערה.
- מערבבים בקערה את הבשר הטחון, האורז, רסק העגבניות, הבצל המטוגן,המלח והפלפל, מערבבים היטב בכדי שלא יהיו גושי בשר גדולים.
- ממלאים את הפלפלים במלית, לא דחוס מדי, מטגנים את הפלפלים מכל הצדדים עד להשחמה קלה, נזהרים כשהופכים שהמלית לא תצא. מוצאים ומכינים באותו מחבת את הרוטב.
- מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך, אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
- מסדרים את הפלפלים בכלי בישול רחב שיכול להכיל את כל הפלפלים בשכבה אחת. מכסים כל פלפל ב"מכסה" הבסיס, הפלפלים חייבים להיות מונחים על צידם ובצפיפות בכדי שלא יתפרקו בבישול.
- יוצקים את הרוטב על הפלפים ומוסיפים עוד מים אם יש צורך עד לכיסוי מלא של הפלפלים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
- בודקים מדי פעם באם יש צורך להוסיף עוד מים, לקראת סוף הבישול לא מוסיפים מים ומניחים לרוטב להספג כולו.
- ניתן להכניס את הפלפלים והרוטב לכלי עמיד בחום לאפיה בתנור בחום בינוני בחצי שעה האחרונה או יותר לקבלת פלפלים אפויים ושחומים.
- ניתן גם כן לבצע את כל הבישול בתנור ולכסות בשעה הראשונה ברדיד אלומיניום - הדרך הקלאסית להכנת פלפלים ממולאים.
- ניתן להשתמש במלית ללא בשר או עם תחליף בשר מן הצומח(פתיתי סויה) ולהוסיף לכמות האורז בהתאם.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- אוסובוקו טלה על מצע פירה תפוחי אדמה [שף אמיר מרקוביץ'] - בסגנון איטלקי
- בליני [אבי מ.] - פנקייק שמרים רוסי כבסיס למתאבנים
- קלצונה במילוי גבינות [אבי מ.] -
- מרובעיות פאדג' אגוזים שוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מרובעיות פאדג' עסיסיות בתוספת שוקולד צ'יפס.
- סטיק טונה בלימון סויה וג'ינג'ר [אבי מ.] -
- מאפה קישואים [אבי מ.] -