פלפלים ממולאים

10 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[6 מדרגים]
מרכיבים
10 פלפלים ירוקים מהזן הבהיר
1/2 קג' בשר טחון
1 כוס אורז מהזן הארוך שטוף ומסונן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
מעט שמן לטיגון
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית סוכר
2 שיני שום כתושות
2-3 כוסות מים
דרך הכנה
- שוטפים את הפלפלים ומסירים את הבסיס, שומרים את הבסיסים בצד.
- מנקים את תוך הפלפלים מגרעינים וקרומים לבנים ומבצעים חתך/נקב קטן עם קצה הסכין בתחתית כל פלפל לחדירת הרוטב לעומק הפלפל.
- מבשלים את האורז במים בגובה האורז דקה בלבד לאחר רתיחת המים, מסננים מהמים ומעבירים לקערה.
- מערבבים בקערה את הבשר הטחון, האורז, רסק העגבניות, הבצל המטוגן,המלח והפלפל, מערבבים היטב בכדי שלא יהיו גושי בשר גדולים.
- ממלאים את הפלפלים במלית, לא דחוס מדי, מטגנים את הפלפלים מכל הצדדים עד להשחמה קלה, נזהרים כשהופכים שהמלית לא תצא. מוצאים ומכינים באותו מחבת את הרוטב.
- מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך, אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
- מסדרים את הפלפלים בכלי בישול רחב שיכול להכיל את כל הפלפלים בשכבה אחת. מכסים כל פלפל ב"מכסה" הבסיס, הפלפלים חייבים להיות מונחים על צידם ובצפיפות בכדי שלא יתפרקו בבישול.
- יוצקים את הרוטב על הפלפים ומוסיפים עוד מים אם יש צורך עד לכיסוי מלא של הפלפלים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
- בודקים מדי פעם באם יש צורך להוסיף עוד מים, לקראת סוף הבישול לא מוסיפים מים ומניחים לרוטב להספג כולו.
- ניתן להכניס את הפלפלים והרוטב לכלי עמיד בחום לאפיה בתנור בחום בינוני בחצי שעה האחרונה או יותר לקבלת פלפלים אפויים ושחומים.
- ניתן גם כן לבצע את כל הבישול בתנור ולכסות בשעה הראשונה ברדיד אלומיניום - הדרך הקלאסית להכנת פלפלים ממולאים.
- ניתן להשתמש במלית ללא בשר או עם תחליף בשר מן הצומח(פתיתי סויה) ולהוסיף לכמות האורז בהתאם.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רוטב ג'ינג'ר לסלט [אבי מ.] -
- גספצו [אבי מ.] - מרק עגבניות קר ספרדי
- כיסונים ממולאים מטוגנים [אבי מ.] - כיסונים במלית תפוחי עץ או שוקולד
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- לביבות חנוכה לפי הסבתא הגדולה מירושלים [גיליה] - לא דיאטטי בכלל - להפך
- עוגת גבינה קלת הכנה [אבי מ.] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר