עוגת אגוזים מתובלת
עוגת אגוזים עשירה ומתובלת בתבלינים.

12 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
9
[1 מדרגים]
מרכיבים
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ציפורן טחונה
250 גר' אגוזי מלך
125 גר' חמאה רכה
110 גר' סוכר חום בהיר
4 ביצים גדולות מופרדות
1/4 כוס ברנדי
150 גר' קמח תופח
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
לסירופ:
3 כפות דבש
4 כפות ברנדי
2 מקלות קינמון
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפיה.
- טוחנים את אגוזי המלך דק אך לא לאבקה.
- בקערה מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת קלה, מוסיפים את החלמונים אחד אחר השני, מוסיפים את הקינמון הטחון, הציפרון, מוסיפים את הברנדי כף אחר כף תוך כדי הקצפה.
- מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף גמיש ויציב ומקפלים לתערובת בקערה לסירוגין עם האגוזים הטחונים והקמח.
- יוצקים את התערובת לתבנית 24 קפיצית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לאפיה של 40 דקות או עד שהעוגה עלתה יפה וקפיצית למגע, מוציאים מהתנור ומניחים בצד, משאירים את העוגה בתבנית.
- בזמן האפיה מכינים את הסירופ, מחממים בסיר קטן את הדבש, הברנדי ומקלות הקינמון בתוספת 1/4 כוס מים ומביאים לרתיחה, מכבים ושומרים על הסירופ חם, כאשר העוגה עדיין חמה דוקרים את כיפת העוגה בעזרת קיסם בכל שטחה העליון לעומקה ויוצקים את הסירופ החם מעל, מניחים לצינון ומעבירים לצלחת הגשה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוף בציפוי פריך [אבי מ.] - מתכון של ניקי
- לחם עשבי תיבול טריים [אבי מ.] - לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
- עוגת מוס לימון [אבי מ.] -
- עוגיות כעכ תוניסיות [cohenshoshh] - כעכ
- מרק בשר תימני [שירינקה] -
- גלילי שקדים מטוגנים [אבי מ.] - יווני
- פיצות חצילים קטנות [אבי מ.] -