עוגת שקדים פריכה
עוגה נמוכה ופריכה מאיזור לומברדיה באיטליה.

12 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
מרכיבים
400 גר' קמח
100 גר' קמח תירס צהוב
200 גר' שקדים מולבנים קצוצים דק
1 כוס סוכר
150 גר' חמאה רכה
2 חלמונים גדולים
1 כף ליקר אמרטו
1 כף גרידת קליפת לימון צהוב
2 כפיות תמצית וניל
100 גר' קמח תירס צהוב
200 גר' שקדים מולבנים קצוצים דק
1 כוס סוכר
150 גר' חמאה רכה
2 חלמונים גדולים
1 כף ליקר אמרטו
1 כף גרידת קליפת לימון צהוב
2 כפיות תמצית וניל
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים נייר אפיה בתבנית 24/26.
- מערבבים בקערה את הקמח, קמח התירס, הסוכר והשקדים, יוצרים גומה.
- מוסיפים לגומה את החמאה, החלמונים, גרידת קליפת הלימון, הליקר ותמצית הוניל.
- מערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית, מעבירים לתבנית ומיישרים בהידוק קל בלבד.
- אופים כשעה עד להזהבה יפה, מוציאים ומצננים כ-5 דקות.
- משחררים את העוגה מהתבנית וחותכים מייד למנות.
- העוגה פריכה מאד, לאחר הצינון הסופי לא תהיה אפשרות לחתוך אותה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.