Pesto
תפריט
ג', 19 מרץ 2024, 08:38
110498 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שקדים פריכה

עוגה נמוכה ופריכה מאיזור לומברדיה באיטליה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7126   

עוגת שקדים פריכה
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
400 גר' קמח
100 גר' קמח תירס צהוב
200 גר' שקדים מולבנים קצוצים דק
1 כוס סוכר
150 גר' חמאה רכה
2 חלמונים גדולים
1 כף ליקר אמרטו
1 כף גרידת קליפת לימון צהוב
2 כפיות תמצית וניל
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים נייר אפיה בתבנית 24/26.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, קמח התירס, הסוכר והשקדים, יוצרים גומה.
  3. מוסיפים לגומה את החמאה, החלמונים, גרידת קליפת הלימון, הליקר ותמצית הוניל.
  4. מערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית, מעבירים לתבנית ומיישרים בהידוק קל בלבד.
  5. אופים כשעה עד להזהבה יפה, מוציאים ומצננים כ-5 דקות.
  6. משחררים את העוגה מהתבנית וחותכים מייד למנות.
  7. העוגה פריכה מאד, לאחר הצינון הסופי לא תהיה אפשרות לחתוך אותה.
אין תגובות עדיין
עוגת שקדים פריכה By , 2005-03-28T21:22:53+02:00 עוגת שקדים פריכה עוגה נמוכה ופריכה מאיזור לומברדיה באיטליה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 400 גר' קמח 100 גר' קמח תירס צהוב200 גר' שקדים מולבנים קצוצים דק1 כוס סוכר150 גר' חמאה רכה2 חלמונים גדולים1 כף ליקר אמרטו1 כף גרידת קליפת לימון צהוב2 כפיות תמצית וניל ... Instructions: מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים נייר אפיה בתבנית 24/26. מערבבים בקערה את הקמח, קמח התירס, הסוכר והשקדים, יוצרים גומה. מוסיפים לגומה את החמאה, החלמונים, גרידת קליפת הלימון, הל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר