Pesto
תפריט
ג', 10 דצמ 2024, 07:53
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שמרים ופרג

עוגת שמרים אירופאית במלית פרג.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 20373   

עוגת שמרים ופרג
25 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים

לבצק:

  • 1 כוס חלב
  • 100 גר' חמאה רכה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
  • 3 חלמונים
  • קורט מלח

למלית:

  • 500 גר' פרג טחון טרי
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 50 גר' חמאה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3/4 כוס צימוקים
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים

2 חלבונים
ביצה טרופה לציפוי

דרך הכנה
  1. מחממים את החלב והחמאה בסיר עד להמסת החמאה, לא מרתיחים, מצננים למצב פושר.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח, מוסיפים את תערובת החלב הפושר ומתחילים לערבב, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  3. מניחים את הבצק מכוסה בניילון במקרר בקערה משומנת קלות לתפיחה של שעה.
  4. מוציאים למשטח מקומח קלות,מחלקים את הבצק לשניים.
  5. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים את המלית על הבצק במרחק מה מהשוליים ומגלגלים לרולדה.
  6. מניחים את הרולדות על נייר אפיה בתבנית תנור ומורחים בביצה טרופה.
  7. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-45 דקות או עד להשחמה יפה, מוציאים ומצננים.
  8. למלית, מניחים בסיר את כל חומרי המלית פרט לחלבונים ומבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות בערבוב תמידי, מסירים מהאש ומצננים, מוסיפים את החלבונים ומערבבים היטב.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
31
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
28
ראובן מ. (עורך)
לאחר שלב 2 להכניס למקרר. הפשרה והתפחה משלב 3 בחוץ.
אפשר שמלית הפרג תתקשה בקירור, ותצרכי לרכך אות מעט במיקרוגל.ץ
27
ראובן שלום-לאחר ההצלחה שהיתה לי עם צמת שמרים שוקולד-רוצה לנסות את העוגה הזאת מחר.כמה שאלות:
ניתן...»»
25
עשיתי את הבצק אתמול. שקלתי בדיוק קמח,
חלב וכו'-הבצק יצא דביק. הכנסתי למקרר להתפחה
עד הבוקר....»»
24
ראובן מ. (עורך)
אכן, זו הדרך לחישוב.
23
האם כל המתכונים לאפיה נמדדם בכוסות מדידה?
לדוגמא כוס חלב שמודדים בכוס מדידה של 240/250 מ"ל?תודה
22
ראובן מ. (עורך)
לא תמיד, זה לגופו של מתכון, ובדרך כלל עוגיות מהזן המזרחי, כמו עוגיות סולת.
20
ראובן מ. (עורך)
לבצק אפשר להחליף במרגרינה. למלית לא רצוי עקב הטעם, אבל אם מדובר בפרווה אז ניתן להשתמש בתחליפים לפי לוח...»»
19
האים אפשר להחליף את החמאה במרגרינה ואת הסוכר החום בלבן ומה הכמויות המדויקות למתכון
18
ראובן מ. (עורך)
ממרח שוקולד או שוקולד מומס עם מעט חמאה ומעורבב עם סוכר חום, קינמון ואגוזים מרוסקים (אם מתאים). מתאים וטעים מאוד.
17
האם אפשר מילוי שוקולד?
16
שאלה-כתוב במתכון מסוים-50 גר שמרים-ושמתי 50 גר שמרים יבשים ויש 4 כוסות קמח-הלך הבצק?
15
האם ניתן לקבל את המתכון עבור עוגת שמרים גבינה-צימוקים כמו זו שמגישים ב"ארומה".
14
בס"ד
אפשר להשים שמן במקום חמאה?
והאם במלית אפשר לוותר על החמאה לגמרי? אני עושה עוגות שמרים...»»
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
...»»
12
שלום אבי
כבר שאלתי בעבר ותמיד ענית לי לעניין ושוב נקרתה לי שאלה, אכלתי ב"ארומה" עוגת שמרים גבינה...»»
11
ציון 10
לאבי שלום
עוגת שמרים מעולה, טעימה מאוד, כל הכובד תמשיך לתת לנו מתכונים מעולים.
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, בדיוק כמו שכתוב.
9
לאבי שלום,

1/2 ק"ג פרג? נשמע לי יותר מדי.
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תודה רבה אליאן28 והמשך הנאה מהאתר.
7
ציון 10
שלום לאבי פסטו
אני מנויה באתר שלך
רציתי רק לומר לך ולכל האנשים שניכנסים לכאן ועדיין לא ניסו...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן בהחלט להחליף את החמאה במרגרינה.
4
האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה לאפיה?
3
ל- אבי שלום רב
אני מבקשת ממך הסבר האם וכיצד אפשר להקפיא בצק שמרים (רולדת שמרים) ולאפותו לאחר מספר בהקפאה?
2
ציון 10
עוגה מעולה שחייבים להכין אותה.
והבצק נעים לעבודה. טעים טעים.
עוגת שמרים ופרג By , 2005-03-29T03:05:37+02:00 עוגת שמרים ופרג עוגת שמרים אירופאית במלית פרג. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 25 Tags: none Ingredients: - לבצק: 1 כוס חלב 100 גר' חמאה רכה 1 כף שמרים יבשים 1/2 3 כוסות קמח (500 גר') 1/2 כוס סוכר ... Instructions: מחממים את החלב והחמאה בסיר עד להמסת החמאה, לא מרתיחים, מצננים למצב פושר. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח, מוסיפים את תערובת החלב הפושר ומתחילים לערבב, מוסיפים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר