עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס עם מעטה פריך ופנים רך, מתכון של Alice Medrich
* תמונה להמחשה

30 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
- 1/4 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- 240 גר' חמאה
- 3/4 כוס סוכר
- 3/4 כוס דחוסה סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות שוקולד ציפס
- 1 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים
דרך הכנה
-
מנפים את הקמח והסודה לשתיה.
ממיסים את החמאה בסיר קטן על להבה בינונית, מסירים מהאש ומסיפים את שני סוגי הסוכר והמלח ומערבבים. - מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים רק עד שהתערובת רטובה, מניחים בצד עד שהתערובת קרה לחלוטין.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס והאגוזים ומערבבים, מכסים את הקערה בניילון ומאחסנים במקרר לשעתיים לפחות רצוי ללילה שלם.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים מעט בטמפרטורת החדר, מניחים כף מלאה תערובת על תבנית לא משומנת וללא נייר אפיה במרחק 8 ס"מ אחת מהשניה, העוגיות מתרחבות באפיה.
- אופים כ-10 דקות או עד להשחמה של קצוות העוגיות.
-
מוציאים ומצננים בתבנית כ-3 דקות, מניחים לצינון על רשת.
מקור המתכון - Alice Medrich's Cookies and Brownies.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רוטב ג'ינג'ר לסלט [אבי מ.] -
- גספצו [אבי מ.] - מרק עגבניות קר ספרדי
- כיסונים ממולאים מטוגנים [אבי מ.] - כיסונים במלית תפוחי עץ או שוקולד
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- לביבות חנוכה לפי הסבתא הגדולה מירושלים [גיליה] - לא דיאטטי בכלל - להפך
- עוגת גבינה קלת הכנה [אבי מ.] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר