עוגיות שבלול וניל שוקולד
עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.

40 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים:
10
[7 מדרגים]
מרכיבים
200 גר' חמאה או מרגרינה בטמפ' החדר
2/3 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
2 כוסות 2+ כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
30 גר' שוקולד מריר מומס
מנפים את הקמח ואבקת האפיה.
2/3 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
2 כוסות 2+ כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
30 גר' שוקולד מריר מומס
מנפים את הקמח ואבקת האפיה.
דרך הכנה
- מקציפים בקערה את החמאה או המרגרינה עם הסוכר, תמצית הוניל והביצה עד לקבלת תערובת בהירה.
- מוסיפים את החלב ואת הקמח המנופה לאט לתוך התערובת.
- מחלקים את התערובת לשני חלקים.
- מוסיפים את השוקולד המומס לאחד החלקים.
- אוספים כל חלק לכדור ועוטפים בניילון, מקררים במקרר עד שבצקים נוחים לרידוד, בערך כשעה.
- זורים מעט אבקת סוכר על נייר אפיה, מרדדים כל חלק למלבן בגודל 30x22 ס"מ.
- מניחים את המלבן עם בצק השוקולד על המלבן הבהיר, מסירים את הנייר ומגלגלים את שני המלבנים יחד מהצד הארוך לגלילה הדוקה.
- עוטפים בניילון ומקררים במקרר 3 שעות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מסירים את הניילון מהגלילה ופורסים בעזרת סכין חדה פרוסות בעובי 1/2 ס"מ, מניחים את הפרוסות על נייר אפייה בתבנית תנור במרחק 2.5 ס"מ בין העוגיות.
- אופים 12-15 דקות עד להשחמה קלה בשוליים, מוציאים ומצננים על רשת.
- שומרים בכלי סגור לאחר הצינון.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.