פאי תפוחי עץ סגור
פאי תפוחי עץ קלאסי.
* תמונה להמחשה

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
בצק לתחתית:
למלית:
- 1/4 2 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית מלח
- 200 גר' מרגרינה או חמאה
- 5-6 כפות מים קרים מאוד
למלית:
- 5-6 תפוחי עץ
- 2 כפות מיץ לימון
- 3/4 כוס סוכר
- 2כפות עמילן תירס(קורנפלור)
- 1 כפית גרד לימון
- 1 כפית קנמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 30 גר' מרגרינה חתוכה לחתיכות
דרך הכנה
- קולפים את תפוחי העץ, חוצים ומגלענים, פורסים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ.
- מזלפים את מיץ הלימון על הפרוסות ומערבבים לציפוי למניעת השחרה, מניחים בצד.
- מוסיפים ומערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, לא ללוש יותר מדי.
- לצנן במקרר כ-30 דקות.
- לחלק את הבצק ל-1/3 ו-2/3.
- לרדד לשני עיגולים האחד גדול מגודל תבנית הפאי 24 ב 5 ס"מ ולשטח בתחתית ועל הדפנות התבנית את העיגול הגדול.
- לערבב את שאר חומרי המילוי עם פרוסות התפוחים.
- לצקת לתבנית על הבצק בתחתית ולפזר את חתיכות המרגרינה מעל.
- לכסות ב-1/3 הבצק המרודד ולסגור בצביטות את שני חלקי הבצק.
- לבצע מספר חתכים בבצק העליון, למרוח עם מעט חלב ולפזר מעט סוכר.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה כ-30-25 דקות עד לגוון זהוב וכאשר המיצים מבעבעים.
- לקרר על רשת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -