Pesto
תפריט
א', 23 מרץ 2025, 23:38
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי תפוחי עץ סגור

פאי תפוחי עץ קלאסי.    
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13965   

* תמונה להמחשה
פאי תפוחי עץ סגור
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
בצק לתחתית:
  • 1/4 2 כוסות קמח רגיל
  • 1 כפית מלח
  • 200 גר' מרגרינה או חמאה
  • 5-6 כפות מים קרים מאוד


למלית:
  • 5-6 תפוחי עץ 
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2כפות עמילן תירס(קורנפלור)
  • 1 כפית גרד לימון
  • 1 כפית קנמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 30 גר' מרגרינה חתוכה לחתיכות
דרך הכנה
  1. קולפים את תפוחי העץ, חוצים ומגלענים, פורסים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ.
  2. מזלפים את מיץ הלימון על הפרוסות ומערבבים לציפוי למניעת השחרה, מניחים בצד.
  3. מוסיפים ומערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, לא ללוש יותר מדי.
  4. לצנן במקרר כ-30 דקות.
  5. לחלק את הבצק ל-1/3 ו-2/3.
  6. לרדד לשני עיגולים האחד גדול מגודל תבנית הפאי 24 ב 5 ס"מ ולשטח בתחתית ועל הדפנות התבנית את העיגול הגדול.
  7. לערבב את שאר חומרי המילוי עם פרוסות התפוחים.
  8. לצקת לתבנית על הבצק בתחתית ולפזר את חתיכות המרגרינה מעל.
  9. לכסות ב-1/3 הבצק המרודד ולסגור בצביטות את שני חלקי הבצק.
  10. לבצע מספר חתכים בבצק העליון, למרוח עם מעט חלב ולפזר מעט סוכר.
  11. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה כ-30-25 דקות עד לגוון זהוב וכאשר המיצים מבעבעים.
  12. לקרר על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
16
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
15
ראובן מ. (עורך)
סך הכל פאי סטנדרטי שיכול להיות גם פתוח וגם אפוי בכל תבנית פאי עם התאמה כמותית. העמילן יחזיק את המילוי...»»
14
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בתבנית 26 קפיצית לפאי, ואם אפשר לעשות את הפאי הנ"ל לא סגור
13
ראובן מ. (עורך)
חפשי שימוש אחר לבצק. בצק עלים זה לא פאי. או השתמשי במלית וצרי עוגיות מבצק עלים.
12
האם ניתן להשתמש בפאי זה בבצק עלים? (יש לי 1/2 ק"ג בצק עלים מופשר במקרר ומחפשת לו שימוש ראוי :-)) או אולי בפאי אחר?
11
שלום אבי,
מודה לך מאד על תשובתך המהירה.
שבת שלום ומבורך.
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
למרוח מעט מים או חלבון מהול ב-2 כפות מים.
7
האם ניתן למרוח משהו אחר על העוגה במקום החלב כדי שלא תהיה חלבית?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מצטער, אינני נוהג לחוות דיעה על מוצרים אבל אם תנסי נשמח לשמוע חוות דעת.
3
היי אבי
מה דעתך על הבצק הפריך החדש של "מעדנות"? האם הוא באמת יכול להחליף את הבצק הפריך של כל הטארטים?
2
ציון 10
פאי קל להכנה ומדהים בטעמו. ממליצה למרוח שכבה דקה של ריבת משמש על הבצק התחתון לפני העמסת התפוחים.
1
ציון 10
פאי נהדר וקל להכנה. מרקם הבצק מזכיר בצק עלים.
== מומלץ ==
פאי תפוחי עץ סגור By , 2005-03-28T21:23:14+02:00 פאי תפוחי עץ סגור פאי תפוחי עץ קלאסי. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - בצק לתחתית: 1/4 2 כוסות קמח רגיל 1 כפית מלח 200 גר' מרגרינה או חמאה 5-6 כפות מים קרים מאוד ... Instructions: קולפים את תפוחי העץ, חוצים ומגלענים, פורסים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. מזלפים את מיץ הלימון על הפרוסות ומערבבים לציפוי למניעת השחרה, מניחים בצד. מוסיפים ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר