פאי פקאנים
שתי גירסאות לפאי פקאנים או אגוזים מצוין.
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
החומרים לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
4 כפות אבקת סוכר
100 גר' מרגרינה/חמאה
2-3 כפות מים קרים
החומרים למלית גירסה 1:
1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר
1/2 מיכל שמנת מתוקה, מחוממת מעט
50 גר' חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
300 גר' אגוזי פקאן קלויים קצוצים גס
למלית גירסה 2:
2 כפות קמח
1 כוס סוכר חום מהודק
3 ביצים
1 כוס סירופ תירס
50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
1/4 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
300 גר' אגוזי פקאן קלויים קצוצים גס
דרך הכנה
- להכין את הבצק בלישת כל החומרים, לא לעבד יתר על המידה, אם הבצק רך יש לצנן מעט במקרר עטוף בניילון.
- לרדד לעיגול בגודל תבנית ודפנות פאי 24, לשטח בתבנית פאי, לנקב בעזרת מזלג את תחתית הפאי.
- להניח רדיד אלומיניום על התחתית והדפנות ולפזר שעועית יבשה.
- לאפות כ-15 דקות בלבד ב175° או עד להזהבה.
- להמיס את הסוכר עד לגוון חום בהיר, להוסיף בזהירות את השמנת המתוקה, לאחר מכן את החמאה לבחוש ולבשל עוד כ-2 דקות עד לתערובת אחידה.
- להוסיף את הוניל והאגוזים ולבשל כדקה.
- לצקת לתבנית האפויה חלקית, לשטח את המילוי.
- להכניס לתנור ולאפות כ-25 דקות.
- להוציא ולצנן על רשת.
לגירסה 2:
- לא אופים אפיה מוקדמת של תחתית הפאי, רק מרדדים ומשטחים בתבנית.
- מערבבים היטב את החמאה עם הסוכר והקמח.
- מוסיפים את הביצים, הסירופ והמלח ומערבבים היטב, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
- מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
- יוצקים על תחתית הבצק בתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-175° כ-45 דקות או עד שסכין הננעצת בחצי המרחק בין המרכז לדפנות יוצאת יבשה.
- מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
הערות
- ניתן להחליף את הפקאנים באגוזי מלך או כל תערובת אגוזי מלך, פקאנים ואגוזי לוז.
- מגישים בטמפרטורת החדר או מחומם קלות עם כדור גלידת וניל וקצפת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגיות חמאה [אבי מ.] - עוגיות חמאה נימוחות.
- עוגת וניל [חולה על אפיה] - עוגת וניל ממש קלה להכנה
- קרם בוואריה [אבי מ.] - גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות.
- עוגת מוצרט [אבי מ.] - עוגה משובחת, מצריכה מעט עבודה.
- עוגת 'שיפון' גזר [אבי מ.] - עוגת גזר אגוזים וצימוקים קלילה
- עוגת מוס שוקולד [אבי מ.] - עוגת מוס שוקולד קלילה, במתכון הוכנסו שינויים והסבר מפורט יותר
- עוגת מוס שוקולד לבן [אבי מ.] - מוס שוקולד לבן בין שכבות עוגת שוקולד