פאי פקאנים
שתי גירסאות לפאי פקאנים או אגוזים מצוין.

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
החומרים לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
4 כפות אבקת סוכר
100 גר' מרגרינה/חמאה
2-3 כפות מים קרים
החומרים למלית גירסה 1:
1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר
1/2 מיכל שמנת מתוקה, מחוממת מעט
50 גר' חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
300 גר' אגוזי פקאן קלויים קצוצים גס
למלית גירסה 2:
2 כפות קמח
1 כוס סוכר חום מהודק
3 ביצים
1 כוס סירופ תירס
50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
1/4 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
300 גר' אגוזי פקאן קלויים קצוצים גס
דרך הכנה
- להכין את הבצק בלישת כל החומרים, לא לעבד יתר על המידה, אם הבצק רך יש לצנן מעט במקרר עטוף בניילון.
- לרדד לעיגול בגודל תבנית ודפנות פאי 24, לשטח בתבנית פאי, לנקב בעזרת מזלג את תחתית הפאי.
- להניח רדיד אלומיניום על התחתית והדפנות ולפזר שעועית יבשה.
- לאפות כ-15 דקות בלבד ב175° או עד להזהבה.
- להמיס את הסוכר עד לגוון חום בהיר, להוסיף בזהירות את השמנת המתוקה, לאחר מכן את החמאה לבחוש ולבשל עוד כ-2 דקות עד לתערובת אחידה.
- להוסיף את הוניל והאגוזים ולבשל כדקה.
- לצקת לתבנית האפויה חלקית, לשטח את המילוי.
- להכניס לתנור ולאפות כ-25 דקות.
- להוציא ולצנן על רשת.
לגירסה 2:
- לא אופים אפיה מוקדמת של תחתית הפאי, רק מרדדים ומשטחים בתבנית.
- מערבבים היטב את החמאה עם הסוכר והקמח.
- מוסיפים את הביצים, הסירופ והמלח ומערבבים היטב, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
- מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
- יוצקים על תחתית הבצק בתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-175° כ-45 דקות או עד שסכין הננעצת בחצי המרחק בין המרכז לדפנות יוצאת יבשה.
- מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
הערות
- ניתן להחליף את הפקאנים באגוזי מלך או כל תערובת אגוזי מלך, פקאנים ואגוזי לוז.
- מגישים בטמפרטורת החדר או מחומם קלות עם כדור גלידת וניל וקצפת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת גוגלהוף [אבי מ.] - עוגת שמרים בתבנית גוגלהוף, מהעוגות הפופולריות באירופה.
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- עוגת גבינה אפויה [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אורירית ונימוחה.
- צלעות בקר בתנור [tommf] - קל ביותר וטעים וטעים
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- אוסובוקו עגל [אבי מ.] - מנה בשר איטלקית מעולה.
- מרק בטטות [אבי מ.] -