Pesto
תפריט
ו', 20 ספט 2019, 13:39
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ראגו פטריות

ראגו פטריות כתוספת למנה עיקרית על פסטה מבושלת, פולנטה, מאפה בצק עלים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6679   

ראגו פטריות
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
20 גר' פטריות פורצ'יני מיובשות
50 גר' פיטריות שיטאקי מיובשות
400 גר' פטריות פורטבלה
250 גר' פטריות שמפניון
50 גר' חמאה
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1/2 כפית מרווה יבשה או 1 טריה קצוצה
1/2 כפית רוזמרין יבש או 1 טרי קצוץ
1/2 כפית טימין יבש או 1 טרי קצוץ
1/4 כוס יין אדום יבש
2 עגבניות בשלות קצוצות
1/2 כפית חומץ בלסמי
מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מניחים את הפטריות המיובשות בקערה ויוצקים עליהם 2 כוסות מים חמים, מניחים לספיגת מים של 30 דקות, מסננים מהמים וסוחטים, שומרים 1 כוס מי השריה.
  2. חותכים את הפורצ'יני והשיטאקי לרצועות, חוצים את הפוטבלה לחצי ופורסים כל חצי לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ, את פטריות השמפניון חותכים לשמיניות אם הן גדולת או לרבעים עם הן קטנות.
  3. ממיסים את החמאה ושמן הזית, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים, מטגנים כ-3 דקות בערבוב.
  4. מוסיפים את העגבניות, התבלינים, היין, כוס ממי השריית הפטריות והחומץ ומערבבים, מבשלים עוד 10 דקות ללא מכסה, מקפידים לערבב ולגרד את התחתית, בודקים תיבול מלח ופלפל לפי הטעם, מסירים מהאש.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
חומץ בלסמי.
1
הי אבי,
ברצוני לדעת מה זה חומץ בלסמיקו
ראגו פטריות By , 2005-03-28T12:20:53+02:00 ראגו פטריות ראגו פטריות כתוספת למנה עיקרית על פסטה מבושלת, פולנטה, מאפה בצק עלים. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 20 גר' פטריות פורצ'יני מיובשות 50 גר' פיטריות שיטאקי מיובשות400 גר' פטריות פורטבלה250 גר' פטריות שמפניון50 גר' חמאה1 כף שמן זית1 בצל בינוני קצוץ4 שיני שום קצו... Instructions: מניחים את הפטריות המיובשות בקערה ויוצקים עליהם 2 כוסות מים חמים, מניחים לספיגת מים של 30 דקות, מסננים מהמים וסוחטים, שומרים 1 כוס מי השריה. חותכים את הפורצ'יני והשיטאקי לר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר