Pesto
תפריט
ב', 27 ינו 2020, 13:42
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

Fritata (חביתה) תפו"א

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11822   

Fritata (חביתה) תפו
4 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1 בצל בינוני קצוץ
3 תפו"א בינוניים
שמן לטיגון עמוק
2 ביצים
1/2 כפית מלח(או לפי הטעם)
1/8 כפית פלפל
3 כפות גבינת פרמזן מגורדת(לא חובה)
3 כפות שמן
דרך הכנה
  1. מקלפים את תפו"א ופורסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ, מחממים שמן לטיגון עמוק ומטילים את פרוסות תפוחי האדמה אחת אחת לשמן בכדי שלא ידבקו, מטגנים בכל פעם כמות קטנה עד להזהבה קלה, מוציאים עם כף מחוררת לקערה.
  2. מטגנים את הבצל במעט שמן עד להשחמה קלה, מוציאים ומעבירים לקערת תפוחי האדמה.
  3. טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את הגבינה המלח והפלפל ומערבבים היטב, מוסיפים לקערת הצ'יפסים המטוגנים ומערבבים קלות.
  4. מחממים 3 כפות שמן במחבת, מעבירים את תכולת הקערה למחבת ומשטחים לקבלת שכבת אחידה, מטגנים על להבה בינונית עד להשחמה תחתית החביתה, מסירים מהאש, מניחים צלחת גדולה מקוטר המחבת על המחבת והופכים בזהירות, מוסיפים מעט שמן אם יש צורך ומחליקים את החביתה לטיגון הצד השני.
  5. מוציאים, פורסים למשולשים ומגישים חם.
הערות
  • - ניתן להחליף את גבינת הפרמזן בכוס גבינה צהובה מגורדת, יוצקים מחצית מכמות תפוחי האדמה מפזרים את הגבינה מעל ומכסים ביתרה.
  • ניתן לצקת את כל התערובת לתבנית אפיה עגולה עם תחתית סגורה ולאפות בתנור בחום בינוני עד להשחמה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
יצא יאמייי!!
מומלץ
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין ממש צורך ברוטב אבל רוטב בשמל (לבן) בתוספת מעט גבינה צהובה יכול להתאים.
1
יופי של מתכון!! יש איזה רוטב שהולך טוב עם המתכון?
Fritata (חביתה) תפו"א By , 2005-03-28T23:18:43+02:00 Fritata (חביתה) תפו Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1 בצל בינוני קצוץ3 תפו"א בינונייםשמן לטיגון עמוק2 ביצים1/2 כפית מלח(או לפי הטעם)1/8 כפית פלפל3 כפות גבינת פרמזן מגורדת(לא חובה)3 כפות שמן ... Instructions: מקלפים את תפו"א ופורסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ, מחממים שמן לטיגון עמוק ומטילים את פרוסות תפוחי האדמה אחת אחת לשמן בכדי שלא ידבקו, מטגנים בכל פעם כמות קטנה עד להזהבה קלה, מוציאים עם כף מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר