Pesto
תפריט
ג', 11 אוג 2020, 06:15
110454 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9653   

מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה
4 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
20 גר' חמאה
1 בצלצל קטן קצוץ דק
2 כפות קמח
2 כוסות חלב חם
12 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
1/2 קג' ארטישוק ירושלמי מקורצף וקלוף
1/2 קג' בטטה (תפו"א מתוק) קלוף
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
דרך הכנה
מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את החלב החם ומערבבים תוך כדי חימום עד לקבלת רוטב חלק ללא גושים, מסירים מהאש.

פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות בעובי 3 מ"מ.

חותכים את הבטטה לרבעים ופורסים לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.

מחממים תנור לחום בינוני.

משמנים תבנית חסינת אש במעט שמן, מניחים שכבת פרוסות ארטישוק ומעליה שכבת פרוסות בטטה, ממליחים ומפלפלים כל שכבה, יוצקים את הרוטב מעל ומשטחים על כל התכולה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפיה של 55 דקות או עד שהירקות התרככו.

מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור לגבוה, מסירים את נייר האלומיניום, מערבבים את הגבינה, פירורי הלחם והפטרוזיליה ומפזרים מעל, מכניסים שוב לתנור ל-5-10 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה By , 2005-03-28T21:21:28+02:00 מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 20 גר' חמאה 1 בצלצל קטן קצוץ דק 2 כפות קמח 2 כוסות חלב חם 12 כפית אגוז מוסקט 1/2 כפית ג'ינג'ר יבש 1/2 קג' ארטישוק ירושלמי מקורצף וקלוף 1/2 קג' בטטה (תפ... Instructions: מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את החלב החם ומערבבים תוך כדי חימום עד לקבלת רוטב חלק ללא גושים, מסירים מהאש. פורס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • קרם בוואריה [אבי מ.] - גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות.
  • עוגת מוצרט [אבי מ.] - עוגה משובחת, מצריכה מעט עבודה.
  • רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
  • עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
  • פילה מושט בתנור [קרן33] - הכי קל וטעים כמו באולמות. לא תפסיקו לקבל מחמאות
  • פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
  • טורטיות מקמח חיטה [אבי מ.] - את הטורטיה מכינים במקור מקמח תירס מיוחד (מסה הרינה), אולם ניתן להכין טורטיות גם מקמח רגיל.