Pesto
תפריט
ש', 21 ספט 2019, 00:15
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כרובית בקארי

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4365   

כרובית בקארי
8 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
 
מרכיבים

ראש כרובית בגודל בינוני
3 כפות אבקת מרק פטריות
1/2 1 כוסות חלב
כפית אבקת קארי
כוס אפונה ירוקה
מלח, פלפל
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת
2 כפות שקדים פרוסים דק

דרך הכנה
חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ושמים בסיר שטוח, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים 7 דקות, רק עד שהכרובית מתחילה להתרכך, אך נשארת פריכה (אפשר לעשות זאת במיקרוגל, בכלי מתאים).

מוציאים את הכרובית מהמים ושופכים את מי הבישול.

באותו כלי מערבבים את אבקת המרק עם החלב ומביאים לרתיחה, תוך בחישה.

מוסיפים את פרחי הכרובית, הקארי, האפונה, וכן מלח ופלפל לפי הטעם, מבשלים עוד 7 דקות. מוסיפים את הגבינה וממשיכים לבשל עוד 3 דקות.

בינתיים קולים את השקדים על מחבת יבשה, רק עד שיתחילו להזהיב.

מעבירים את הכרובית עם הרוטב אל צלחת הגשה, זורים למעלה את השקדים.

מגישים חם.
הערות
אם מכינים מראש, מחממים במיקרוגל ואילו את השקדים זורים לפני ההגשה ממש, כדי לשמור על פריכותם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להחליף את החלב בחלב (קרם) קוקוס וללא הגבינה אבל התוצאה לא תהיה זהה.
1
ניתן להמיר לפרווה?
תודה
כרובית בקארי By , 2005-03-29T01:20:35+02:00 כרובית בקארי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 8 Tags: none Ingredients: - ראש כרובית בגודל בינוני3 כפות אבקת מרק פטריות1/2 1 כוסות חלבכפית אבקת קאריכוס אפונה ירוקהמלח, פלפל1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת2 כפות שקדים פרוסים דק ... Instructions: חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ושמים בסיר שטוח, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים 7 דקות, רק עד שהכרובית מתחילה להתרכך, אך נשארת פריכה (אפשר לעשות זאת במיקרוגל, בכלי מתאים).מוציאים את הכרובית ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר