כרוב אדום חמוץ מתוק

8 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1 כרוב בגודל בינוני
- 1 כף שמן
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 4 פרוסות אווז מעושן קצוצות
- 1 תפוח עץ גדול מגולען וחתוף לקוביות
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס חומץ יין אדום
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 1/2 1 כפיות מלח
דרך הכנה
- מערבבים בקערה את החומץ, הסוכר החום, היין, המלח והקינמון עד להמסת הסוכר.
- מוציאים את ליבת הכרוב וחותכים לרבעים, פורסים כל רבע לפרוסות דקות בעובי 4 מ"מ.
- מחממים את השמן בסיר גדול, מטגנים את פרוסות האווז עד להשחמה קלה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף.
- מוסיפים את הכרוב הפרוס והתפוח ומערבבים היטב, מוסיפים את הנוזלים מהקערה ומערבבים תוך כדי בישול על להבה גבוהה כ-10 דקות, מכסים ומורידים ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כשעה וחצי תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- ניתן לקצר את זמן הבישול כדי לקבל כרוב פריך יותר בכל מקרה אין לבשל יותר מדי.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה