Pesto
תפריט
ש', 07 דצמ 2019, 18:27
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ריבת חצילים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8044   

ריבת חצילים
8 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» ריבות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1/2 קג' חצילים קטנים מאד 
1/2 קג' סוכר חום
מיץ משני לימונים גדולים
2 מקלות קינמון
קורט מלח
קורט ציפורן טחונה
כף ברנדי
1/2 2 כוסות תה חזק
דרך הכנה
קוטמים את עוקץ החצילים ושוטפים אותם ומנקבים אותם בקיסם, שמים את החצילים בסיר רחב ורדוד ומכסים במים, מרתיחים ושופכים את המים, מכסים במים נקיים ומרתיחים שוב, שופכים
את המים ומצננים את החצילים.

שמים בסיר את הסוכר, תה, מיץ לימון מסונן, קינמון, ציפורן ומלח, מביאים לרתיחה, מוסיפים את החצילים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה. מוסיפים את הברנדי בוחשים ומסירים מהאש.

מוציאים את מקלות הקינמון מצננים ומעבירים לצנצנות זכוכית מעוקרות עם מכסה מתאים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
נשאר לי עוד איזה רבע שעה.. מהשעה על האש.. וזה לא מראה סימנים של ריבה...
12
כי עשיתי כמות כפולה... אז שמתי 5 ...
11
ראובן מ. (עורך)
איך הגעת ל-5 כוסות תה אם רשום 2 וחצי?!
10
אני עכשיו מכינה את הריבה, עם קילו חצילים, וקילו סוכר, החלפתי את הסוכר ב- 800 גרם סוכר לבן ו-200 גרם סוכר...»»
9
ישנה דרך נוספת לעשות ריבה כזו אבל בשביל זה צריך חומר שגורם לחציל להיות קשה ומין קריספי, זה חומר שמשתמשים...»»
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
חצילים כבושים.
7
לא קשור לריבה היא טעימה מאוד הכנתי אותה והיא חבל על הזמן, השאלה שלי מה עוד אפשר חוץ מריבה לעשות מחצילים קטנים?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מה יש להבין, איפה כתוב שזה מתכון מרוקאי?

זה מתכון אחר.
5
ציון 10
לא הבנתי למה המתכון מכיל ברנדי ותה המרוקאים האמיתיים לא משתמשים בזה והריבה פשוט מעולה כמו כן אין צורך לקטום את העוקץ.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הריבה מוכנה מייד לאחר צינון.
3
After how ong is this ready? 1 day? 1 week?
2
ציון 10
ממש טעים ומיוחד
ריבת חצילים By , 2005-03-26T14:54:57+02:00 ריבת חצילים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 1/2 קג' חצילים קטנים מאד 1/2 קג' סוכר חוםמיץ משני לימונים גדולים2 מקלות קינמוןקורט מלחקורט ציפורן טחונהכף ברנדי1/2 2 כוסות תה חזק ... Instructions: קוטמים את עוקץ החצילים ושוטפים אותם ומנקבים אותם בקיסם, שמים את החצילים בסיר רחב ורדוד ומכסים במים, מרתיחים ושופכים את המים, מכסים במים נקיים ומרתיחים שוב, שופכיםאת המים ומצננים את החצילים....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר