ריבת חבושים

בישול

קושי: מתקדם
» ריבות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
8
[2 מדרגים]
מרכיבים
1 קג' חבושים לאחר קילוף וגילעון*
1 ליטר מים
1/2 1 כוסות סוכר
1 ליטר מים
1/2 1 כוסות סוכר
דרך הכנה
חותכים את החבושים לקוביות קטנות או מגרדים על פומפיה גסה, מעבירים לסיר גדול ומוסיפים את המים, מבשלים את החבושים עד לריכוכם, מועכים מעט בעזרת מועך מחית, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל עד ברתיחה קלה שהריבה מוכנה בבחישה מדי פעם לפעם. מניחים לריבה להתקרר כ-10 דקות בסיר לאחר ההפסקת הבישול.
יוצקים לצנצנות חסינות חום מעוקרות, מניחים נייר שעווה בגודל תואם על הריבה וסוגרים עם מכסה, הופכים את הצנצנות על המכסה עד לצינון למניעת כניסת אויר. *החבוש הוא פרי קשה לקילוף ולחיתוך אלא אם מרככים אותו מעט, ניתן לנקות את החבושים היטב במים, להניח בסיר ולצקת עליהם מים ולהביא לרתיחה, לבשל ברתיחה עד שקליפת החבושים נסדקת, להוציא לצנן מעט ולקלף ולאחר מכן לחצות ולסלק את הגרעינים והחלק הקשה שסביבם, כדאי להשתמש במי הבישול לבישול הריבה לאחר סינון.
ניתן לחתוך לקוביות גדולות ולהכין באותה דרך קונפיטורה.
הריבה מוכנה כאשר מוציאים כמות של כף ומניחים על צלחת, ממתינים מעט לצינון ומעבירים אצבע במרכז הריבה ליצירת מעין "שביל", אם הריבה אינה חוזרת ומתאחדת הרי היא מוכנה. למי שיש מדחום סוכר מבשלים עד לטמפ' של 105 מעלות.
יוצקים לצנצנות חסינות חום מעוקרות, מניחים נייר שעווה בגודל תואם על הריבה וסוגרים עם מכסה, הופכים את הצנצנות על המכסה עד לצינון למניעת כניסת אויר. *החבוש הוא פרי קשה לקילוף ולחיתוך אלא אם מרככים אותו מעט, ניתן לנקות את החבושים היטב במים, להניח בסיר ולצקת עליהם מים ולהביא לרתיחה, לבשל ברתיחה עד שקליפת החבושים נסדקת, להוציא לצנן מעט ולקלף ולאחר מכן לחצות ולסלק את הגרעינים והחלק הקשה שסביבם, כדאי להשתמש במי הבישול לבישול הריבה לאחר סינון.
ניתן לחתוך לקוביות גדולות ולהכין באותה דרך קונפיטורה.
הריבה מוכנה כאשר מוציאים כמות של כף ומניחים על צלחת, ממתינים מעט לצינון ומעבירים אצבע במרכז הריבה ליצירת מעין "שביל", אם הריבה אינה חוזרת ומתאחדת הרי היא מוכנה. למי שיש מדחום סוכר מבשלים עד לטמפ' של 105 מעלות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רוטב ג'ינג'ר לסלט [אבי מ.] -
- גספצו [אבי מ.] - מרק עגבניות קר ספרדי
- כיסונים ממולאים מטוגנים [אבי מ.] - כיסונים במלית תפוחי עץ או שוקולד
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- לביבות חנוכה לפי הסבתא הגדולה מירושלים [גיליה] - לא דיאטטי בכלל - להפך
- עוגת גבינה קלת הכנה [אבי מ.] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר