ריבת חבושים

בישול

קושי: מתקדם
» ריבות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
8
[2 מדרגים]
מרכיבים
1 קג' חבושים לאחר קילוף וגילעון*
1 ליטר מים
1/2 1 כוסות סוכר
1 ליטר מים
1/2 1 כוסות סוכר
דרך הכנה
חותכים את החבושים לקוביות קטנות או מגרדים על פומפיה גסה, מעבירים לסיר גדול ומוסיפים את המים, מבשלים את החבושים עד לריכוכם, מועכים מעט בעזרת מועך מחית, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל עד ברתיחה קלה שהריבה מוכנה בבחישה מדי פעם לפעם. מניחים לריבה להתקרר כ-10 דקות בסיר לאחר ההפסקת הבישול.
יוצקים לצנצנות חסינות חום מעוקרות, מניחים נייר שעווה בגודל תואם על הריבה וסוגרים עם מכסה, הופכים את הצנצנות על המכסה עד לצינון למניעת כניסת אויר. *החבוש הוא פרי קשה לקילוף ולחיתוך אלא אם מרככים אותו מעט, ניתן לנקות את החבושים היטב במים, להניח בסיר ולצקת עליהם מים ולהביא לרתיחה, לבשל ברתיחה עד שקליפת החבושים נסדקת, להוציא לצנן מעט ולקלף ולאחר מכן לחצות ולסלק את הגרעינים והחלק הקשה שסביבם, כדאי להשתמש במי הבישול לבישול הריבה לאחר סינון.
ניתן לחתוך לקוביות גדולות ולהכין באותה דרך קונפיטורה.
הריבה מוכנה כאשר מוציאים כמות של כף ומניחים על צלחת, ממתינים מעט לצינון ומעבירים אצבע במרכז הריבה ליצירת מעין "שביל", אם הריבה אינה חוזרת ומתאחדת הרי היא מוכנה. למי שיש מדחום סוכר מבשלים עד לטמפ' של 105 מעלות.
יוצקים לצנצנות חסינות חום מעוקרות, מניחים נייר שעווה בגודל תואם על הריבה וסוגרים עם מכסה, הופכים את הצנצנות על המכסה עד לצינון למניעת כניסת אויר. *החבוש הוא פרי קשה לקילוף ולחיתוך אלא אם מרככים אותו מעט, ניתן לנקות את החבושים היטב במים, להניח בסיר ולצקת עליהם מים ולהביא לרתיחה, לבשל ברתיחה עד שקליפת החבושים נסדקת, להוציא לצנן מעט ולקלף ולאחר מכן לחצות ולסלק את הגרעינים והחלק הקשה שסביבם, כדאי להשתמש במי הבישול לבישול הריבה לאחר סינון.
ניתן לחתוך לקוביות גדולות ולהכין באותה דרך קונפיטורה.
הריבה מוכנה כאשר מוציאים כמות של כף ומניחים על צלחת, ממתינים מעט לצינון ומעבירים אצבע במרכז הריבה ליצירת מעין "שביל", אם הריבה אינה חוזרת ומתאחדת הרי היא מוכנה. למי שיש מדחום סוכר מבשלים עד לטמפ' של 105 מעלות.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- טורט דובוש [אבי מ.] - עוגה מצוינת מהמיטב של המטבח ההונגרי.
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ניוקי לפסח [אבי מ.] - גירסת פסח לניוקי הרגילים.