עגבניות מיובשות
שימור והחמצה
יום לפחות
קושי: בינוני
» מוחמצים
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 קג' עגבניות אדומות גדולות עדיף מזן תמר
- 2 כפות מלח
- 1 כף סוכר
דרך הכנה
- חוצים את העגבניות ומניחים אותן על רשת, הצד החתוך כלפי מעלה, את הרשת מניחים על תבנית מרופדת ברדיד אלומיניום.
- מערבבים את המלח והסוכר ומפזרים על העגבניות, מחממים את התנור לחום הנמוך ביותר ומכניסים למשך 12 שעות כשדלת התנור פתוחה מעט לאפשר יציאת אדים.
- העגבניות מתיבשות אך עדיין שומרות על גמישותן.
- מאחסנים בצנצנת ומכסים בשמן זית.
- ניתן להוסיף לצנצנת 1 כף בזיליקום או 2 שיני שום פרוסות או 2 פלפלונים חריפים או את הכל יחד.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- עוגת סברינה [anat38] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -