כרוב כבוש
שימור והחמצה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» מוחמצים
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לצנצנת בתכולה של 3 ליטר מים:
1 כרוב בינוני
צרור שמיר כהה
3 ליטר מים
3 כפות מלח גס
1 כרוב בינוני
צרור שמיר כהה
3 ליטר מים
3 כפות מלח גס
דרך הכנה
- חותכים את הכרוב לרבעים או שמיניות, מניחים בתחתית הצנצנת חלק מצרור השמיר, מניחים מעליהם חלק מהכרוב ועליו מניחים שוב כרוב וכך הלאה עד למילוי הצנצנת.
- מרתיחים את המים בתוספת המלח עד להמסת המלח, מצננים לחלוטין.
- יוצקים לתוך הצנצנת במצקת עד ל-1 ס"מ מתחת לפתח הצנצנת, מכסים בצלחת ומניחים לנוזלים להספג במשך כשעה.
- מוסיפים עוד מי מלח לפי הצורך וסוגרים את הצנצנת הרמטית.
- הכרוב מוכן כעבור 10 ימים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד לחה [אבי מ.] - עוגת קקאו שוקולדית, לחה טעימה וקלת הכנה.
- עוגת תפוזים [אבי מ.] - עוגת טורט תפוזים קלה וגבוהה
- עוגת תפוזים בחושה [אבי מ.] - עוגה תפוזים גבוהה בתבנית גוגלהוף.
- שוק טלה בתנור [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה מוקרמים [אבי מ.] - תוספת קלאסית של תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים.
- עוגת פרג בחושה [אבי מ.] -
- עוגות שמרים [כרמית פריד] - עוגה שתקצור עבורכם המון מחמאות, בקלות רבה!