Pesto
תפריט
ש', 06 יונ 2020, 17:23
110454 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק שום

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7423   

מרק שום
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
 
מרכיבים

1 בצל בינוני
8 שיני שום קלופות
3 כפות שמן זית
3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים
6 כוסות מרק עוף
1 מיכל שמנת מתוקה (לא חובה)
מלח, פלפל שחור
2 כפות פטרוזיליה

דרך הכנה
  1. קוצצים גס את הבצל והשום. שמים את השמן בסיר מרק ומטגנים קלות את הבצל והשום במשך 2 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים בשמן עוד 2 דקות. בשלב זה חשוב לבחוש ולהשגיח שהשום לא יזהיב מדי.
  2. יוצקים את המרק (או מים וכף וחצי אבקת מרק טובה) לסיר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מבשלים עוד כ-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים לגמרי, מתבלים במלח ופלפל.
  3. מועכים את תפוחי האדמה והשום, או מרסקים בבלנדר ידני, טועמים, מתקנים את התיבול ומוסיפים את הפטרוזיליה.
  4. אם משתמשים בשמנת מתוקה, מוסיפים אותה ממש לפני ההגשה, מביאים לרתיחה ומחלקים לצלחות, מגישים חם עם קרוטונים או לחם קלוי.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
מרק שום By , 2005-03-28T15:57:08+02:00 מרק שום Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1 בצל בינוני8 שיני שום קלופות3 כפות שמן זית3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים6 כוסות מרק עוף1 מיכל שמנת מתוקה (לא חובה)מלח, פלפל שחור2 כפות פטרוזיליה... Instructions: קוצצים גס את הבצל והשום. שמים את השמן בסיר מרק ומטגנים קלות את הבצל והשום במשך 2 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים בשמן עוד 2 דקות. בשלב זה חשוב לבחוש ולהשגיח שהשום לא יזהיב מדי.יו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר