רוגלאך מבצק שמרים רגיל
רוגלאך תפוחים ורכים.


1/2 כוס מים
1 כפית סוכר
1 קג' קמח מנופה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
80 גר' חמאה רכה
1/2 1 כוסות מים או חלב
1 ביצה גדולה
מתסיסים את השמרים ב-1/2 כוס מים וכפית סוכר, מערבבים את הקמח והסוכר בקערת המיקסר ויוצרים גומה בקמח, מוסיפים את השמרים המותססים ומתחילים לערבב.
לאחר מספר סיבובים מוסיפים את שאר המים וממשיכים לערבב, מוסיפים את החמאה הרכה הביצה והמלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך וחלק, אם הבצק קשה מדי מוסיפים מעט מים, הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.
מוציאים ללישה של 5 דקות על משטח(או ממשיכים ללוש בעזרת המיקסר) מקומח, יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה משומנת עד להכפלת הנפח מכוסה במגבת.
מחזירים את הבצק לגודלו המקורי, יוצרים כדורים בקוטר 7 ס"מ ומניחים למנוחה של 10 דקות מגבת, מרדדים כל כדור לעיגול דק ומורחים במלית הרצויה, חותכים בעזרת חותכן את עיגול ל- 8 גזרות, מגלגלים כל גזרה מהצד הרחב כלפי המרכז לכרוכית קטנה, מניחים בתבנית על נייר אפיה כשקצה הכרוכית למטה.
מורחים בביצה טרופה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה עד להשחמה, מוציאים ומורחים מעל סירופ סוכר.
סירופ סוכר למריחה לאחר האפיה:
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
ממיסים את הסוכר במים עם מיץ הלימון בסיר קטן על להבה בינונית עד להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה ומערבבים להמסת מוחלטת של הסוכר, מוסיפים את הוניל ומבשלים על להבה נמוכה ללא בחישה עד שהסירופ הופך לצמיגי ודביק מעט(כ-5 דקות).


- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -