צ'יפס מתוק מפירות קשים
צ'יפס דק מתוק, נהדר כחטיף או כקישוט למנות אחרונות.

אפיה

קושי: בינוני
» קינוחים
מרכיבים
שיטה 1:
תפוחי עץ מסוג סמיט , אגסים או כל פרי קשה.
אבקת סוכר
שיטה 2:
תפוחי עץ מסוג סמיט , אגסים או כל פרי קשה.
סירופ סוכר
דרך הכנה
- שיטה א': מגלענים את התפוחים.
- פורסים את התפוחים במנדולינה (מכשיר פריסה)לפרוסות בעובי נייר, שקופות, מניחים על נייר מגבת לספיגת הרטיבות משני הצדדים.
- מחממים תנור ל-120 מעלות.
- מאבקים נייר אפיה בתבנית תנור באבקת סוכר(שכבה דקה), מניחים את הפרוסות אחת ליד השניה על הנייר, מאבקים מעל באבקת סוכר.
- אופים עד לייבוש(שעה וחצי עד שעתיים), במהלך האפיה הופכים לפחות פעם אחת את הפרוסות לייבוש אחיד.
- לשמור בכלי סגור לאחר הצינון.
- שיטה ב':
- מכינים סירופ סוכר פשוט, מבשלים 1 כוס סוכר ו-1 כוס מים עד להמסת הסוכר, מבשלים עד רתיחה, מבשלים ברתיחה עוד 5 דקות ומסירים מהאש, מצננים.
- פורסים את הפירות לאחר גילעון במנדולינה (מכשיר פריסה) לפרוסות דקות מאד, שקופות.
- טובלים את פרוסות הפירות בסירופ הסוכר ומנערים את העודפים, מניחים על רשת צינון (רצוי) או על נייר אפיה בתבנית בתנור שחומם ל-120 מעלות עד לייבוש כשעתיים.
- זמן הייבוש משתנה בהתאם לסוג הפרי.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פאייה ירקות [אבי מ.] - תבשיל אורז מלא וירקות, כארוחה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.
- תפוחי עץ מצופים [אבי מ.] - תפוחי עץ על מקל בציפוי קרמל קשיח.
- קרואסונים במילוי שוקולד [saritsad] -
- בראוניז נוטלה [אבי מ.] - בראוניז בטעם ממרח השוקולד אגוזים נוטלהלהסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן
- לביבות גבינת קוטג' מתוקות [אבי מ.] -
- עוגת אסטרהזי [אבי מ.] - עוגת קרם ושכבות מרנג שקדים.
- עוגת שוקלד עם רוטב וניל [אבי מ.] -