סמוסה
כיסונים הודים מטוגנים 3 סוגי מליות

14 מנות
טיגון עמוק

קושי: בינוני
» מתאבנים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
4 כפות שמן
2 כפות מים+
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
4 כפות שמן
2 כפות מים+
למלית:
4 תפו"א מבושלים
4 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
1 כוס אפונה טריה או מהקפאה
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1 פלפל חריף קטן קצוץ דק
3 כפות כוסברה טריה קצוצה דק
3 כפות מים
1/2 1 כפיות מלח
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית תבלין גרם מסאלה*
1 כפית כמון
2 כפות מיץ לימון
*תערובת תבלינים הודית
4 תפו"א מבושלים
4 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
1 כוס אפונה טריה או מהקפאה
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1 פלפל חריף קטן קצוץ דק
3 כפות כוסברה טריה קצוצה דק
3 כפות מים
1/2 1 כפיות מלח
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית תבלין גרם מסאלה*
1 כפית כמון
2 כפות מיץ לימון
*תערובת תבלינים הודית
למלית בשר:
2 בצלים גדולים קצוצים
מעט שמן לטיגון
1/2 קג' בשר עגל טחון גס*
2 כפיות פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור
1 כפית בהרט
50 גרם צנוברים מטוגנים קלות
שמן לטיגון עמוק
*ניתן להחליף את הבשר בפתיתי סויה טחונים דק
2 בצלים גדולים קצוצים
מעט שמן לטיגון
1/2 קג' בשר עגל טחון גס*
2 כפיות פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור
1 כפית בהרט
50 גרם צנוברים מטוגנים קלות
שמן לטיגון עמוק
*ניתן להחליף את הבשר בפתיתי סויה טחונים דק
למלית גבינה:
250 גבינה בולגרית
250 גבינה כחושה (טוב טעם או דומה)
1 ביצה
מלח לפי הטעם
250 גבינה בולגרית
250 גבינה כחושה (טוב טעם או דומה)
1 ביצה
מלח לפי הטעם
דרך הכנה
- מכינים את הבצק, יוצרים גומה בקמח בקערה, מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים עד לקבלת בצק פירורי.
- מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת בצק קשה, אם הבצק קשה מדי מוסיפים עוד מעט מאד מים.
- מוציאים למשטח ולשים כמה דקות עד לקבלת בצק אלסטי ואחיד, מורחים על הבצק מעט שמן ומניחים בשקית ניילון למנוחה של 30 דקות לפחות.
- להכנת המלית תפו"א - חותכים את תפו"א לקוביות קטנטנות ומניחים בצד, מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה בלבד, מוסיפים את האפונה, הג'ינג'ר, הפלפל החריף, הכוסברה והמים ומבשלים עוד מספר דקות עד להתרככות קלה של האפונה, מוסיפים את תפו"א הקצוצים ושאר התבלינים ומערבבים בעדינות תוך כדי בישול, מסירים מהאש ומניחים לצינון.
- להכנת מלית בשר - מטגנים את הבצלים במעט שמן עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ופלפל, הבהרט והצנוברים.
- למלית גבינה - מערבבים את כל החומרים בקערה. מועכים את הגבינה הבולגרית לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מחלקים את הבצק ל-7 חלקים, יוצרים כדורים מכל חלק, מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 18 ס"מ בערך.
- חוצים את העיגול לשניים, מרטיבים את קצות חצי העיגול במעט מים, קפלים ומדביקים את צידי העיגול הישרים ליצירת קונוס כאשר החלק העגול נשאר פתוח, מהדקים קלות.
- מניחים כמות של כף מלית בתוך הקונוס שנוצר, מהדקים שוב את הקצוות לאטימה מוחלטת ומניחים בצד.
- מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת, מטגנים את הסמוסה עד להשחמה קלה, לא לטגן בשמן חם מאד.
- מוציאים לספיג עודפי שמן על נייר מגבת. מגישים חם.
|
הערות
- לסמוסה גירסאות רבות, מליות שונות וכן בצקים שונים מהבצק המופיע מעלה ועד לבצק פילו וקיפול משולש.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


4
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרוסטיני עם טפנד זיתים שחורים ופלפלים קלויים [שף אמיר מרקוביץ'] - ב-3 צבעים בשמן הרב דה פרובנס
- עוגת שוקולד טובה [אבי מ.] - עוגת שוקולד מצוינת לכל מטרה
- עוגת גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד.
- פסטה ברוטב דלעת [אבי מ.] -
- חזה עוף ברוטב תאנים [אבי מ.] -
- מוס לימונצ'לו [אבי מ.] -
- מאפה איטריות וירקות [אבי מ.] -