Pesto
תפריט
ש', 14 דצמ 2024, 09:05
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות רכות קלאסיות

לחמניות רכות.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 31955   

לחמניות רכות קלאסיות
16 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 9.9
[21 מדרגים]
 
מרכיבים

50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
1 קג' קמח לבן
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
100 גר' מרגרינה או חמאה רכה
3 ביצים שלמות
1/2 1 כוסות מים פושרים


לציפוי:
1 ביצה טרופה
מעט מים
מעט שומשום

דרך הכנה
  1. לערבב את השמרים בקערית עם חצי כוס מים וכפית סוכר ולהניח בצד לתסיסה.
  2. לשים בקערת המיקסר את הקמח, לפזר את המלח בשוליים. ליצור גומה ולשים בה את שאר החומרים, כולל השמרים שתססו.
  3. ללוש בקרס לישה תוך הוספת המים בהדרגה, כמה דקות עד לבצק אחיד וגמיש. לפזר מעט קמח על הבצק בקערה, לכסות במגבת לחה או בניילון נצמד ולהתפיח בטמפרטורת החדר כשעתיים או עד שיכפיל את נפחו.
  4. לאחר התפיחה, להוציא את הבצק למשטח מקומח מעט, ללוש קצת ולחלקו ל-16 יחידות שוות (ללחמניות גדולות), לכדרר כל חלק לכדור קטן ולהניח בצד.
  5. לעצב כל כדור לגליל וליצור ממנו לחמניה(קשר, גילגול גליל סביב עצמו וסגירה, או כל צורה שאוהבים.
  6. להניח בתבניות על נייר אפיה, במרחק מה זו מזו. להמשיך עם שאר הלחמניות לפי סדר הכנתן מהראשונה לאחרונה.
  7. להתפיח את הלחמניות בתבניות, מכוסות במגבת קלה, כשעה או עד שתפחו כפול מהנפח המקורי.
  8. להבריש בביצה טרופה עם מעט מים, לזרות מעט שומשום מעל.
  9. לאפות בחום גבוה כרבע שעה או עד להשחמה יפה.
  10. להוציא ולצנן על רשת.

להקפאה - להכניס לשקיות ניילון מייד לאחר הצינון ולהקפיא.

הערות
  • ניתן להוסיף מעט יותר לבצק סוכר לקבלת לחמניות מתוקות יותר.
  • ניתן להוסיף גרעינים שונים כמו שומשום, קצח וכו' ו/או תבלינים לבצק או כציפוי מעל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
70
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
69
ראובן מ. (עורך)
במתכונים ההתייחסות היא לכוס בנפח 240 מ"ל
67
ציון 10
מעולות. סוף סוף יצאו לי לחמניות שתמיד רציתי.
מתכון מדויק ומדהים כולל הטיפ של המיונז מלמעלה.
יישר כח!!!
66
אפשר לותר על הביצים
65
ראובן מ. (עורך)
קצת קשה אבל אפשרי בהחלט
64
האים אפשר ללוש ידינית
63
הכנתי את הלחמניות הם היו מצוינות מרקם מדהים גם יום למחרת
62
ציון 10
מעולות כל מילה מיותרת.. הכנתי אותן והן יצאו כמו עוגה. רכות תפוחות והטעם משגע.
60
תודה. אבל כמה ביצים שמים בחצי קילו?
59
ראובן מ. (עורך)
ניתן לחלק את כמות החומרים לשניים. כוס היא לפי מידה מקובלת ("לוח המרות" באתר)
58
מאחר ויש הרבה המלצות ללחמניות-נראה לי גם אני שאנסה.
לראובן-תוכל בבקשה לרשום לי כמות חומרים לחצי...»»
57
ציון 10
פעם ראשונה שאני כותבת תגובה..
הלחמניות פשוט מעולות והן נכנסות למתכונים הקבועים שאני מכינה.
תודה רבה!
56
ציון 9
אני שמה 40 גר' שמרים, 2 ביצים, חצי כוס +כף גדושה סוכר ו-3/4 כף מלח ויוצא מדהים
55
ציון 10
מצוין באמת. אפיתי והלחמניות יצאו יפות וטעימות כל הכבוד.
53
ראובן מ. (עורך)
שמרים יבשים או אינסטאנט אין צורך (וגם לא רצוי) לערבב לתסיסה מוקדמת במים בלבד. אפשר ומומלץ לערבב אותם עם הקמחים היבשים מראש.
52
רשום במתכונים -לערבב שמרים ומים לתסיסה.
האם שמרית או שמרים יבשים יש צורך? יודע לי שאפשר לשלב אותם ישירות לקמח?תודה
51
ציון 10
לחמניות מצוינות - עשיתי חצי כמות ונראה לי שאפשר להסתפק בזה למי שרוצה 5 לחמניות גדולות .
50
האם מתכון זה מתאים ללחמניות שום כאלו שמוצאים במאפיות ?
49
ראובן מ. (עורך)
יופי של טיפים! הולך ליישם בקרוב.
48
ציון 10
מתכון מעולה !
טיפ: במקום "לבזבז" ביצה שלמה למריחה על הלחמניות/חלות, אפשר להשתמש במיונז מהול בכמה...»»
47
ראובן מ. (עורך)
אפילו במקרר הבצק יתפח, רק יותר לאט. אם רוצים להאיץ התפחה אפשר לדאוג לסביבה חמה ולחה, לרוב כיסוי קערת...»»
46
רציתי לדעת איך אפשר במזג אויר הקר לגרום לבצק לתפוח
45
ציון 10
ניסיתי אתמול את המתכון, יצא ממש מעולה. לחמניות אוריריות וטעימות
תודה :-)
44
ראובן מ. (עורך)
אפשר להוסיף לתת לקמח או להשתמש במולסה במקום חלק מהסוכר.
43
מתכון מעולה - כיצד ניתן מאותו המתכון לעשות לחמניות כהות.
42
ראובן מ. (עורך)
יש באתר מתכון מצוין של חלה, כך שחבל לאמץ מתכון אחר, למרות שמרקם דומה.
ניתן להחליף את השומן - הטעם לא דומה לזה עם חמאה
41
ועוד שאלה האם ניתן להשתמש בשמן במקום מרגרינה מסיבות בריאותיות ועדיין זה יצא טוב?
40
האם במקום לחמניות ניתן להכין מזה גם חלה?
שתשאר אורירית כמו הלחמניות?
תודה
39
סליחה על הבורות, אם משתמשים בשמרית אז אין צורך להתסיס לפני ופשוט מכניסים לבצק?
38
ראובן מ. (עורך)
חלב מקנה גמישות ושומן ששומר על המאפה ליותר זמן, מעשיר את הטעם ויוצר מרקם בהיר יותר. כמובן שניתן להמיר בחלב את המים.
37
מה היתרון לשימוש בחלב במקום מים?
האם כדאי להמיר לפחות חלק מהמים בחלב?
אלו שמשמשים להמסת השמרים למשל...
35
אני מנסה למצוא המון זמן מתכון ללחמניות טובות , וזה המתכון הכי טוב שמצאתי בכל האתרים ,הלחמניות נישארות...»»
34
ראובן מ. (עורך)
32
ציון 10
לאבי, לחמניות שאפשר להתגאות בהן כל הכבוד!
31
ראובן מ. (עורך)
אפשר להסתפק בכפית הסוכר המשמש להתחלת התסיסה. בכל זאת מומלץ קצת יותר מכמות זו בשביל הטעם.
27
מעולה!! אחלה לחמניות!!
25
ראובן מ. (עורך)
להוסיף בדיעבד לא ממש מומלץ, אך לעומת זאת, אם התפיחה תצא בריאה, זה עדיין שמיש. קחי גידול של כ-פי 2 כמדיד לתפיחה מלאה.
24
עוד שאלה בבקשה!
הכנתי את הבצק והוא נראה ממש טוב
אבל כשהסתכלתי שוב על המתכון ראיתי ששמתי בטעות...»»
23
ראובן מ. (עורך)
אם יש לך כוח ויכולת להעמיד בצק אחיד, מה טוב.
21
תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים באתר. מאז שהתחברתי לאתר וניסיתי המון מתכונים, אני מקבלת המון מחמאות....»»
20
ציון 9
לחמניות מעולות ורכות - כל הכבוד על המתכונים הנהדרים והמוצלחים שאתם מפרסמים באתר
19
ציון 10
לחמניות מעולות!!!
18
ציון 10
אבי שלום! אני חדשה באתר ופעם ראשונה נסיתי את הלחמניות והם פשוט יצאו נהדר! שאלה לי אליך אחרי הלישה יש...»»
17
belakiz (מקצוענ/ית)
ציון 10
לחמניות מעולות
16
ציון 10
לחמניות פיצוץ הבצק מעולה תודה רבה
14
אני עכשיו מנסה נראה יך יצא?!
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, לערבב בקערה עד לקבלת בצק, להוציא למשטח וללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
12
האם ניתן להכין את הבצק ידני בלי מיקסר
10
אבי בוקר טוב
כשאתה מציין שניתן להוסיף כדור של ויטמין C להמיס ולהוסיף לבצק האם זה בנוסף לכמות השמרים?
תודה
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
2 ביצים, יהיה צורך במעט יותר(2-4 כפות) קמח לקבלת בצק שאינו דביק.
8
אבי שלום,
בבקשה כמויות לחצי כמות (ביצים?)
תודה
7
ציון 10
מתכון פיצוץ עשיתי פעם ראשונה ויצא מעולה. מומלץ!
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, במקרה זה ב-1/3 כוס שמן.
5
אפשר להחליף את המגרינה והחמאה בשמן? אם כן מהי הכמות?
4
ציון 10
סוף סוף מצאתי מתכון של לחמניות מוצלחות שאפילו נשארות טריות יומיים אחרי ההכנה, עשיתי כבר פעמיים ויצא מעולה!!!...»»
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להחליף את מחצית כמות הקמח הלבן בקמח מלא, יהיה צורך במעט תוספת מים.
2
האם ניתן להכין אותן גם עם קמח מלא , ובאיזה יחס?
תודה.
1
ציון 10
מתכון מעולה, קל להכנה ותמיד מצליח.
לחמניות רכות קלאסיות By , 2005-03-28T21:22:03+02:00 לחמניות רכות קלאסיות לחמניות רכות. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 16 Tags: none Ingredients: - 50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים1/2 כוס מים פושרים1 כפית סוכר1 קג' קמח לבן1 כפית מלח1/2 כוס סוכר100 גר' מרגרינה או חמאה רכה3 ביצים שלמות1/2 1 כוסות מים פושרי... Instructions: לערבב את השמרים בקערית עם חצי כוס מים וכפית סוכר ולהניח בצד לתסיסה. לשים בקערת המיקסר את הקמח, לפזר את המלח בשוליים. ליצור גומה ולשים בה את שאר החומרים, כולל השמרים שתססו. ללוש ב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר