חלה מתוקה
חלה מתוקה ועשירה.
* By Yoav Dothan, GFDL, via Wikimedia Commons

1 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[17 מדרגים]
מרכיבים
25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים (28 מעלות)
1 כפית סוכר
60 גר' חמאה או מרגרינה רכה
4 כפות סוכר
2 ביצים
500 גר' קמח לבן מנופה
3/4 כוס חלב חמים (28 מעלות)
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים פושרים (28 מעלות)
1 כפית סוכר
60 גר' חמאה או מרגרינה רכה
4 כפות סוכר
2 ביצים
500 גר' קמח לבן מנופה
3/4 כוס חלב חמים (28 מעלות)
1/2 כפית מלח
דרך הכנה
- להמיס את השמרים והסוכר ב-1/4 כוס מים ולהתפיח כ-10 דקות.
- לנפות את הקמח לקערה, ליצור גומה ולצקת את תערובת השמרים לגומה, לערבב מעט עם הקמח, להוסיף את החמאה, הסוכר, הביצים והחלב, את המלח רק לאחר שמתחיל להתקבל בצק, לערבב עד קבלת בצק חלק וגמיש, ללוש עוד 5 דקות ידנית או בעזרת המיקסר.
- ליצור מהבצק כדור, לשמן אותו מעט ולהניח בקערה מכוסה במגבת או ניילון צמיד להתפחה עד להכפלת הנפח.
- לאחר התפחת הבצק בפעם הראשונה, יש ללוש את הבצק שנית ולחלק אותו ל-3 או 4 חלקים שווים תלוי בסוג הקליעה.
- לעצב כל חלק לגליל מאורך בקוטר 4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ, ולקלוע צמה מכל החלקים. להדק היטב את הקצוות ולהניח את החלה בתבנית על נייר אפיה. למרוח את החלה בביצה טרופה, ולפזר מעט שומשום או פרג.
- להניח להתפחה עד להכפלת הנפח כ-45 דקות או יותר.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום 190 מעלות כ-30 דקות או עד לקבלת גוון שחום וכשנשמע צליל עמום בהקשה באצבע על החלה.
- להוציא ולצנן על רשת צינון.
הערות
- לא לאפות בטורבו.
- מבצק זה ניתן להכין לחמניות חלה אישיות.
- לחלה פרווה ניתן להחליף את החלב במים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


53
51
ציון 10
49
47
44
ציון 10
43
41
39
38
ציון 10
36
ציון 10
34
29
26
ציון 10
20
15
ציון 10
11
ציון 10
6
5
4
ציון 10
2
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- כדורי שוקולד חלב [אבי מ.] -
- עוגיות לוטוס Lotus [אבי מ.] - עוגיות פריכות בטעם קרמל בטעם עוגיות חברת Lutus
- עוגיות סדוקות קקאו [אבי מ.] - עוגיות רכות
- לחמניות מקמח מלא [סביון] - 2 גירסאות
- תחתית פיצה מהירה ללא שמרים [אבי מ.] - 2 גירסאות לתחתיות פיצה מהירות ללא שמרים
- סלט חצילים חריף [אבי מ.] -
- גבינה במעטפת בצק סיגרים [אבי מ.] -