עוגת מוס פסיפלורה
עוגת מוס פסיפלורה בזיגוג הפרי.

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לתחתית:
1/2 1 כוסות קמח תופח
100 גר' מרגרינה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
למלית:
10-8 פסיפלורות בשלות
3 כפות ליקר תפוזים
21 גר' אבקת ג'לטין
2 חלבונים
1 כוס סוכר
1/3 1 כוסות שמנת מתוקה
לציפוי:
1/3 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כוס מחית פסיפלורה עם הגרעינים
1 כף אבקת ג'לטין
1/2 1 כוסות קמח תופח
100 גר' מרגרינה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
למלית:
10-8 פסיפלורות בשלות
3 כפות ליקר תפוזים
21 גר' אבקת ג'לטין
2 חלבונים
1 כוס סוכר
1/3 1 כוסות שמנת מתוקה
לציפוי:
1/3 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כוס מחית פסיפלורה עם הגרעינים
1 כף אבקת ג'לטין
דרך הכנה
- לתחתית : ללוש מכל החומרים בצק אחיד, לשטח בתבנית 24 ולאפות בחום גבוה כ-10 דקות, לצנן.
- למלית: מרוקנים את בשר הפסיפלורות למסננת ומסננים לקערה.
- מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב על ידי הוספה של הסוכר לסירוגין ומניחים בצד.
- מפזרים את הג'לטין על 1/2 מכמות מיץ הפסיפלורה, מניחים לספיגת נוזלים ותפיחה, מחממים עד להמסה מלאה, מוסיפים ליקר, מערבבים עם שאר הפרי ומערבבים היטב.
- מצננים מעט עד לקבלת תערובת סמיכה, מקציפים את השמנת המתוקה, מקפלים לתערובת הפרי, מוסיפים בקיפול גם את קצף ההחלבונים.
- יוצקים על התחתית עם שקף דק בהיקף ומאחסנים במקרר ל-6 שעות לפחות.
- מכינים את הציפוי:
מסננים את הגרעינים ממחית הפסיפלורה, שומרים בצד מחצית מכמות הגרעינים. - ממיסים את הסוכר במים עם הנוזל המסונן תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, מסירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין שהושרה במעט במים קרים*, מערבבים עד להמסת הג'לטין(ללא חימום), מוסיפים את הגרעינים ומערבבים, מצננים את התערובת עד לטמפרטורת הגוף, יוצקים את הג'לי מעל המוס בתבניות ומעבירים שוב לקירור עד להתייצבות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל [milky] -
- עוגת כושית מדהימה [התנתקות] - טעימה מאוד
- לחמניות לפסח [אבי מ.] - לחמניות קמח מצה מבצק רבוך.
- רוסטביף - בשר צלוי בתנור [אבי מ.] - רוסטביף אנטריקוט צלוי בתנור ומוגש פרוס.
- סלט עגבניות שרי עם בזיליקום [זעבון] - מבית היוצר של יוכי כהן
- דג סלמון בתנור [אבי מ.] - פילה דג סלמון אפוי בתנור, מתכון של ניקי
- פיצה [אבי מ.] - לפיצה אחת גדולה בגודל תבנית תנור או 2 פיצות גדולות רגילות.