Pesto
תפריט
ב', 13 ינו 2025, 15:32
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט טאטן תפוחים

טארט תפוחים הפוך.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 15232   

* תמונה להמחשה
טארט טאטן תפוחים
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
  • 2 כוס קמח
  • 150 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים
  • קורט מלח
-------------------------------
  • 1/2 1 קג' תפוחי עץ סמיט
  • 3/4 כוס סוכר
  • 50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
דרך הכנה
  1. מערבבים את החמאה עם הקמח ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הביצה והמים ולשים עד שמתקבל בצק, לא ללוש יותר מדי, לעטוף בניילון ולאחסן במקרר.
  2. קולפים את התפוחים ופורסים לפלחים, מחממים במחבת כבדה עם ידית חסינת חום* וממיסים את החמאה, מוסיפים את התפוחים והסוכר ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שהתחתית הופכת קרמלית והתפוחים מתרככים.
  3. מרדדים את הבצק לעלה עגול גדול מעט מגודל המחבת, מסירים את המחבת מהאש ומכסים בעלה הבצק, דוחפים מעט את קצות הבצק לתוך התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שהבצק מזהיב כ-20 דקות.
  4. מוציאים מהתנור מכסים בצלחת בגודל המחבת והופכים בזהירות(חם מאד)מיד.

*מחבת בקוטר 24-26 וגובה דופן 5 ס"מ לפחות או תבנית 24-26 עם תחתית קבועה.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
איך עובדים עם בצק פילו?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
פורסים את התאנים לעובי 1 ס"מ ומניחים בטארט ומפזרים סוכר מעל.
2
איך מחליפים את התפוחים בתאנים טריות?
1
ציון 10
אני ניסיתי ומאוד מומלץץץ

יצא פצצה והבצק רך מתמיד וקל לאפייה..
טארט טאטן תפוחים By , 2005-03-28T21:16:32+02:00 טארט טאטן תפוחים טארט תפוחים הפוך. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - לבצק: 2 כוס קמח 150 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות 1/2 כוס אבקת סוכר 1 ביצה 2 כפות מים קרים... Instructions: מערבבים את החמאה עם הקמח ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הביצה והמים ולשים עד שמתקבל בצק, לא ללוש יותר מדי, לעטוף בניילון ולאחסן במקרר. קולפים את התפוחים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר