Pesto
תפריט
ב', 27 ינו 2020, 05:11
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שזיפים ופירורים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5388   

עוגת שזיפים ופירורים
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
תערובת הפרורים:
3/4 כוס סוכר חום דחוס
3 כפות קמח
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית מלח
50 גר' מרגרינה רכה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים בינוני
16 שזיפים כהים חצויים ומגולענים
1/4 כוס סוכר


לעוגה:
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
80 גר' מרגרינה רכה
1 ביצה טרופה קלות
1/2 כוס חלב
דרך הכנה

מערבבים את כל חומרי תערובת הפרורים עד לקבלת פרורים בגודל בינוני, מניחים בצד.

מערבבים את חצאי השזיפים עם הסוכר בקערה ומניחים בצד.

לקערת מערבל מנפים את המלח, הסוכר הקמח ואבקת האפיה, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים , מוסיפים את הביצה והחלב ומערבבים רק עד שהתערובת נרטבת, לא לערבב יתר על המידה.

יוצקים מחצית מתערובת העוגה על תחתית תבנית 24 מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מחצית מכמות הפרורים ועליהם את מחצית כמות השזיפים החצויים, יוצקים את יתרת תערובת העוגה ושוב מעל את יתרת תערובת הפרורים ולבסוף את יתרת כמות השזיפים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני בשלב האמצעי כ-50 דקות, מוציאים ומצננים.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ראובן מ. (עורך)
בוודאי, אותן כמויות
6
ציון 10
האם ניתן להחליף את המרגרינה בחמאה? ואם כן, האם הכמויות שונות? תודה!
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
להחליף במיץ תפוזים.
4
שלום!
האם יש אפשרות להחליף את החלב למשהו פרווה?
3
ציון 10
תודה רבה.
העוגה, בכל אופן, ממש מעולה!
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בעברית :-).....מורחים.
1
שלום רב,
הבצק של העוגה יוצא סמיך למדי. לא ברור לי איך אפשר לצקת אותו.
האם הבעיה היא במתכון, או בעברית?
עוגת שזיפים ופירורים By , 2005-03-29T05:06:16+02:00 עוגת שזיפים ופירורים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - תערובת הפרורים:3/4 כוס סוכר חום דחוס3 כפות קמח1 כפית קינמון טחון1/2 כפית מלח50 גר' מרגרינה רכה1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים בינוני16 שזיפים כהים חצויים ומגולעני... Instructions: מערבבים את כל חומרי תערובת הפרורים עד לקבלת פרורים בגודל בינוני, מניחים בצד.מערבבים את חצאי השזיפים עם הסוכר בקערה ומניחים בצד.לקערת מערבל מנפים את המלח, הסוכר הקמח ואבקת האפיה, מוס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר