Pesto
תפריט
א', 20 אוק 2019, 05:02
110434 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שלושת השוקולדים

עוגת שוקולד מריר ללא קמח ומוס שוקולד חלב ושוקולד לבן.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7543   

עוגת שלושת השוקולדים
12 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

לבסיס עוגת שוקולד:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפות קוניאק
6 ביצים מס' 1 מופרדות בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
למוסים:
4 ביצים מופרדות
1/3 1 כפות קורנפלור
5 כפות סוכר
1/2 1 כוסות חלב (560 מיל')
14 גר' אבקת ג'לטין
1/4 כוס מים
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מיל')
150 גר' שוקולד חלב מומס ומצונן
3 כפות מחית נוגט (לא חובה)
150 גר' שוקולד לבן מומס ומצונן

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית מס' 28 ומרפדים בנייר אפיה.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי מעל סיר עם מים רותחים עד להמסה מושלמת, מסירים מהאש.
  3. בקערה מערבבים היטב את החלמונים ו-1/2 כוס הסוכר, מוסיפים את השוקולד המומס ואת הקוניאק ומערבבים היטב.
  4. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף גמיש ויציב, מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד בעדינות, לא לערבב יתר על המידה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ
    במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים, מוציאים ומצננים על רשת כ-10 דקות.
  6. מעבירים סכין בהיקף העוגה ומשחררים מדפנות התבנית מצננים לחלוטין על רשת, מסירים את נייר האפיה ומעבירים לצינון מלא במקרר.
  7. מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית על התחתית האפויה.
  8. להכנת המוסים, מערבבים היטב את החלמונים, הקורנפלור והסוכר בקערה לתערובת חלקה.
  9. מחממים את החלב בסיר עד לפני רתיחה, מסירים מהאש, מוסיפים לתערובת החלמונים בזרם איטי תוך כדי בחישה חזקה.
  10. מחזירים את התערובת לסיר ומחממים על להבה נמוכה בערבוב תמידי עד להסמכת התערובת לדרגה של ציפוי כף, מסירים מהאש.
  11. מתפיחים את הג'לטין במים, מחממים עד להמסה ומצננים מעט.
  12. מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים היטב, מניחים לצינון.
  13. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך לא קשה, מקפלים לתערובת.
  14. מחלקים את התערובת באופן שווה לשתי קערות גדולות.
  15. מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש אך לא קשה.
  16. מוסיפים לקערה אחת את השוקולד הלבן המומס ומערבבים.
  17. מקפלים לתערובת מחצית מכמות החלבונים המוקצפים, יוצקים לתבנית על התחתית האפויה, מיישרים ומחליקים.
  18. מכניסים למקפיא עד להתייצבות מעט של הקרום העליון.
  19. מוסיפים לקערה השניה את שוקולד החלב המומס ומחית הנוגט ומערבבים.
  20. מקפלים את שארית קצף החלבונים לתערובת ויוצקים בעדינות על תערובת שוקולד החלב, מחליקים ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות (חשוב!).
  21. משחררים מהתבנית, מסירים את השקף ומעבירים לצלחת הגשה. 
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
עוגה מדהימה!מהטובות,סוחטת מחמאות.
3
שלום אבי. אני מחפשת ציפוי לעוגה דמוי קרמבו אשמח אם תעדכן אותי. תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נשמט, תוקן.
1
לאן לבסוף מכניסים את הקורנפלור לא רשום
עוגת שלושת השוקולדים By , 2005-03-28T08:08:39+02:00 עוגת שלושת השוקולדים עוגת שוקולד מריר ללא קמח ומוס שוקולד חלב ושוקולד לבן. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 12 Tags: none Ingredients: - לבסיס עוגת שוקולד: 250 גר' שוקולד מריר קצוץ 100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות 2 כפות קוניאק 6 ביצים מס' 1 מופרדות בטמפרטור... Instructions: מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית מס' 28 ומרפדים בנייר אפיה. ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי מעל סיר עם מים רותחים עד להמסה מושלמת, מסירים מהאש. בקערה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר