עוגת שלושת השוקולדים
עוגת שוקולד מריר ללא קמח ומוס שוקולד חלב ושוקולד לבן.

12 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס עוגת שוקולד:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפות קוניאק
6 ביצים מס' 1 מופרדות בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
למוסים:
4 ביצים מופרדות
1/3 1 כפות קורנפלור
5 כפות סוכר
1/2 1 כוסות חלב (560 מיל')
14 גר' אבקת ג'לטין
1/4 כוס מים
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מיל')
150 גר' שוקולד חלב מומס ומצונן
3 כפות מחית נוגט (לא חובה)
150 גר' שוקולד לבן מומס ומצונן
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית מס' 28 ומרפדים בנייר אפיה.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי מעל סיר עם מים רותחים עד להמסה מושלמת, מסירים מהאש.
- בקערה מערבבים היטב את החלמונים ו-1/2 כוס הסוכר, מוסיפים את השוקולד המומס ואת הקוניאק ומערבבים היטב.
- מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף גמיש ויציב, מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד בעדינות, לא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ
במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים, מוציאים ומצננים על רשת כ-10 דקות. - מעבירים סכין בהיקף העוגה ומשחררים מדפנות התבנית מצננים לחלוטין על רשת, מסירים את נייר האפיה ומעבירים לצינון מלא במקרר.
- מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית על התחתית האפויה.
- להכנת המוסים, מערבבים היטב את החלמונים, הקורנפלור והסוכר בקערה לתערובת חלקה.
- מחממים את החלב בסיר עד לפני רתיחה, מסירים מהאש, מוסיפים לתערובת החלמונים בזרם איטי תוך כדי בחישה חזקה.
- מחזירים את התערובת לסיר ומחממים על להבה נמוכה בערבוב תמידי עד להסמכת התערובת לדרגה של ציפוי כף, מסירים מהאש.
- מתפיחים את הג'לטין במים, מחממים עד להמסה ומצננים מעט.
- מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים היטב, מניחים לצינון.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך לא קשה, מקפלים לתערובת.
- מחלקים את התערובת באופן שווה לשתי קערות גדולות.
- מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש אך לא קשה.
- מוסיפים לקערה אחת את השוקולד הלבן המומס ומערבבים.
- מקפלים לתערובת מחצית מכמות החלבונים המוקצפים, יוצקים לתבנית על התחתית האפויה, מיישרים ומחליקים.
- מכניסים למקפיא עד להתייצבות מעט של הקרום העליון.
- מוסיפים לקערה השניה את שוקולד החלב המומס ומחית הנוגט ומערבבים.
- מקפלים את שארית קצף החלבונים לתערובת ויוצקים בעדינות על תערובת שוקולד החלב, מחליקים ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות (חשוב!).
- משחררים מהתבנית, מסירים את השקף ומעבירים לצלחת הגשה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מאלבי [אבי מ.] -
- חלה מתוקה [מלס] - טעים וקל להכנה
- גלילת שוקולד לפסח [אבי מ.] -
- רולדת וניל [אבי מ.] - רולדת טורט וניל במלית ריבה או קצפת.
- עוגת שכבות מוס- ללקק את האצבעות [tatuchy] - עוגה מדהימה, מס' שכבות לבחירתכם, הילדים מתים עלייה
- עוגת סולת [לינואל] -
- סלט מטבוחה (מבושל) חריף [זעבון] - מהמטבח המרוקאי