הכנת בצק פאי
הכנת בצק למאפי פאי בשכבה אחת או שתי שכבות.


תחתית לתבנית 22
100 גר' מרגרינה או חמאה
1 כוס קמח
קורט מלח
2-3 כפות מים קרים
תחתית+כיסוי לתבנית 22
150 גר' מרגרינה או חמאה
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
4-5 כפות מים קרים
תחתית לתבנית 24
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
תחתית+כיסוי תבנית 24
250 גר' מרגרינה או חמאה
2/3 2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
7-8 כפות מים קרים
הפאי, אם במילוי מתוק או מלוח, היה מאז ומתמיד מהמאכלים הפופולריים.
הוא יכול לשמש כמנה ראשונה, כמנה עיקרית, כתוספת למנה עיקרית, כקינוח או כמנת אירוח שאינה ארוחה.
מיגוון אפשרויות המילוי הוא אינסופי כמעט והכל לפי הדמיון וזמינות המצרכים.
הכנת הבצק לפאי דורשת מעט נסיון, אך היא אינה משימה קשה.
קיימים שני סוגי פאי עיקריים:
1. פאי פתוח, תחתית בלבד, לפעמים אפויה מראש ולפעמים לא, לפי דרישות המתכון.
2. פאי סגור, תחתית וכיסוי, כאשר הכיסוי יכול להיות סגור לגמרי, או כיסוי חלקי על ידי יצירת פסי בצק המונחים בצורה סימטרית נאה. או בכיסוי פירורי בצק (שטרויסל).
הבצק מורכב: משומן- חמאה או מרגרינה או שילוב של שניהם, מומלץ להשתמש בשני הסוגים יחד, השומן חייב להיות קר.
קמח, מעט מלח, מעט מים קרים, וסוכר במקרה של העדפה לבצק מעט מתוק.
מומלץ להכין את בצק ללא סוכר בכדי לקבל יתר פריכות וכדי שהבצק לא ישחים מהר מדי.
אופן ההכנה:
- תחתית פאי אפויה ולא אפויה ניתן להכין מראש ולאחסן לתקופה קצרה במקרר, או לאחסן לתקופה ארוכה יותר במקפיא.
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ירקות ברוטב דבש בוטנים [אבי מ.] - ירקות ברוטב דבש ובוטנים פיקנטי, מתכון קל ומהיר.
- שורוקות - לחמניות צימוקים מתוקות [אבי מ.] - לחמניות חלב מתוקות עם צימוקים מהמטבח המצרי.
- כיסונים ממולאים מטוגנים [אבי מ.] - כיסונים במלית תפוחי עץ או שוקולד
- עוגת גבינה קרה בציפוי קרמל ופקאנים [אבי מ.] -
- טבעות תפוחים מטוגנות [אבי מ.] -
- בראוניז דבש [אבי מ.] -
- נתחי עוף מוקפצים [אבי מ.] - תאילנדי