פטה כבדי עוף עם ריבת דומדמניות

8 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1 קג' כבד עוף נקי
250 גר' חמאה או מרגרינה
1 שן שום כתושה
2 כפות ברנדי(לא שרי ברנדי)
2 כפות יין אדום יבש
מלח ופלפל
4 כפות ריבת דמדמניות*
250 גר' חמאה או מרגרינה
1 שן שום כתושה
2 כפות ברנדי(לא שרי ברנדי)
2 כפות יין אדום יבש
מלח ופלפל
4 כפות ריבת דמדמניות*
דרך הכנה
- מטגנים את הכבדים ב-50 גר' חמאה או מרגרינה כ-2 דקות.
- מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות עד שהכבדים נראים מטוגנים מבחוץ אך עדיין ורודים מבפנים.
- מסירים מהאש ומוסיפים את שאר החמאה וממסים תוך ערבוב קל.
- במחבת קטנה מחממים את הברנדי עם היין היבש ומביאים לרתיחה של דקה, מסירים מהלהבה ומוסיפים לתערובת הכבדים.
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל ומניחים לצינון של כ-15 דקות.
- מעבירים את כל התערובת למעבד מזון ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת מחיתית אחידה.
- יוצקים את התערובת לכלים אישיים או לכלי אחד ומהדקים/מישרים את פני המחית.
- מחממים את הריבה על להבה נמוכה עד שהופכת לנוזלית ויוצקים על תערובת הכבד בכלי/ם.
- מכניסים למקרר לקרור של לפחות 4 שעות.
- מגישים עם טוסטים או פרוסות בגט קלויות מעט.
הערות
- ריבת דמדמניות בגוון אדמדם כהה ובעלת חמיצות קלה.
ניתן להשתמש כתחליף בריבה אחרת מאיכות טובה בעלת גוון כהה מפירות יער.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- טראפל בראוניס [אבי מ.] -
- כרוב אדום חמוץ מתוק [אבי מ.] -
- עוגת שכבות מוס- ללקק את האצבעות [tatuchy] - עוגה מדהימה, מס' שכבות לבחירתכם, הילדים מתים עלייה
- קרוקטים תפוחי אדמה [דוד משה] - באדיבות "דוד משה" - יצרני תפו"א מחבל מעון
- עוגת מוס תות שדה [אבי מ.] -
- כדורי שוקולד קוקוס ודבש [אבי מ.] -
- קיש תרד ועגבניות מיובשות [אבי מ.] - קיש ללא תחתית בצק