כבד עוף ביין מרסלה
* תמונה להמחשה

4 מנות
טיגון

קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 500 גר' כבד עוף
- 2 בצלים פרוסים דק
- 50 גר' מרגרינה בטעם חמאה או חמאה
- 1 כף שמן
- 1/2 כוס יין מרסלה או יין מתוק
- 2 כפות קמח או קמח מצה
- מלח ופלפל שחור
דרך הכנה
- שוטפים את הכבדים ומפרידים את האונות, מיבשים ומפלפלים.
- ממיסים את המרגרינה עם השמן במחבת, מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוציאים את הבצל בעזרת כף מחוררת ומניחים בצלחת בצד.
- מקמחים מעט את הכבדים ומנערים את שארית הקמח, מטגנים את הכבדים באותו מחבת עד שהם כמעט מוכנים.
- מחזירים את הבצל ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים כדקה ומוציאים הכל לצלחת הגשה חמה.
- מוסיפים את היין למחבת ומביאים לרתיחה.
- מצמצמים את הנוזלים עד לקבלת רוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצקים את הרוטב על הכבדים בצלחת ומגישים מיד.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
ציון 10
1
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת