כבדי עוף ברוטב לימון

4 מנות
טיגון

קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
מרכיבים
500 גר' כבדי עוף טריים
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
לרוטב:
3 חלמונים
1/2כוס מיץ לימון טרי
1 כוס מרק עוף
מלח לפי הטעם
קורט סוכר
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
לרוטב:
3 חלמונים
1/2כוס מיץ לימון טרי
1 כוס מרק עוף
מלח לפי הטעם
קורט סוכר
דרך הכנה
- שוטפים את הכבדים ומסירים קרומים מיותרים, מניחים במסננת מסננים מהמים ומיבשים.
- מחממים במחבת מעט שמן, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
- מוסיפים את הכבדים ומטגנים בערבוב עדין עד לדרגת הטיגון הרצויה, מסירים מהאש.
- להכנת הרוטב - מכינים לפני טיגון הכבדים, טורפים היטב את החלמונים, מוסיפים את מיץ הלימון, המרק, מלח לפי הטעם וקורט סוכר.
- מעבירים לסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה מאד תוך כדי ערבוב ובחישה תמידית עד לקבלת רוטב סמיך, לשים לב שלא לבשל את הרוטב יתר על המידה על מנת שלא יווצרו בו גושים עקב בישול יתר של החלמונים, מסירים מייד מהאש.
- מוסיפים לכבדים במחבת, מערבבים ומגישים מייד.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.