סופגניות - מתכון בסיסי
* תמונה להמחשה

14 מנות
טיגון עמוק

קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים:
10
[5 מדרגים]
מרכיבים
2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/2 כוס מים פושרים
1 קג' קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
3 ביצים או 3 חלמונים
2 כפות ברנדי
1 כוס מים פושרים
קורט מלח
1/2 כוס שמן
שמן לטיגון עמוק
דרך הכנה
- לערבב להמיס את השמרים כפית סוכר ו-1/2 כוס המים בקערה קטנה, ולהתפיח.
- לערבב בקערה את שאר החומרים ולהוסיף את תערובת השמרים המותפחת.
- ללוש לבצק אחיד וחלק, הבצק רך מעט.
- להניח בקערה משומנת מעט להתפחה של כשעה או עד שנפח הבצק הוכפל.
- לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי.
- לרדד את הבצק על משטח מקומח מעט לעובי של כ-3 ס"מ ולקרוץ עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ.
- להניח על מגבת מקומחת ולכסות במגבת שניה להתפחה נוספת של שעה, או עד שמוכפל נפח הסופגניה.
- לחמם שמן בסיר עמוק לחום בנוני נמוך.
- ולטגן את הסופגניות לאט ובסיר מכוסה מצד אחד ולהפוך לצד שני.
- לא להעלות את חום השמן, ולטגן תמיד בחום נמוך שיבטיח אפיה יפה של פנים הסופגניה, יש לכסות את הסיר במשך כל זמן הטיגון.
- להוציא בכף מחוררת לספיגת השמן על נייר מגבת.
לצפוי ניתן להשתמש בכל אחד מהציפויים הבאים:
- שוקולד - להמיס 100 גר' שוקולד מריר + 50 גר' מרגרינה או חמאה על אדים ולטבול בו צידה האחד של הסופגניה.
- ציפוי סוכר מזוגג - 100 גר' אבקת סוכר 2+ כפות מים חמים וכמה טיפות מיץ לימון, לערבב עד לקבלת תערובת לבנה ולמרוח/לטבול את הסופגניה.
- שוקולד לבן מומס - להמיס 100 גר' שוקולד על אדים ולטבול את צידה של הסופגניה.
- למילוי - משתמשים בכל סוג מילוי הרצוי בעזרת מזלף ריבה - ריבה מכל סוג, ריבת חלב, שוקולד מומס וכו'.
הערות
- ניתן להחליף את השמן ב-100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


47
45
38
31
ציון 10
30
28
25
23
21
19
17
15
13
1
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מעדן טונה [אלי88888] - טונה מוקפצת
- פאי שוקולד ואגוזי מקדמיה ללא אפיה [אבי מ.] - פאי שוקולד עשיר ללא אפיה.
- משרה דבש וחרדל לעוף [אבי מ.] -
- סלט תחתיות(ארטישוק) ולבבות (דקל) [ינשופית] - סלט קייצי ומרענן
- עוגת שוקולד וקרמל אגוזים [אבי מ.] - עוגה מומלצת
- סלט פיטריות [שירינקה] -
- קבב דגים [tommf] - מתכון מאוד קל וטעים