סופגניות - מתכון בסיסי
* תמונה להמחשה
14 מנות
טיגון עמוק
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים:
10
[5 מדרגים]
מרכיבים
2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/2 כוס מים פושרים
1 קג' קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
3 ביצים או 3 חלמונים
2 כפות ברנדי
1 כוס מים פושרים
קורט מלח
1/2 כוס שמן
שמן לטיגון עמוק
דרך הכנה
- לערבב להמיס את השמרים כפית סוכר ו-1/2 כוס המים בקערה קטנה, ולהתפיח.
- לערבב בקערה את שאר החומרים ולהוסיף את תערובת השמרים המותפחת.
- ללוש לבצק אחיד וחלק, הבצק רך מעט.
- להניח בקערה משומנת מעט להתפחה של כשעה או עד שנפח הבצק הוכפל.
- לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי.
- לרדד את הבצק על משטח מקומח מעט לעובי של כ-3 ס"מ ולקרוץ עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ.
- להניח על מגבת מקומחת ולכסות במגבת שניה להתפחה נוספת של שעה, או עד שמוכפל נפח הסופגניה.
- לחמם שמן בסיר עמוק לחום בנוני נמוך.
- ולטגן את הסופגניות לאט ובסיר מכוסה מצד אחד ולהפוך לצד שני.
- לא להעלות את חום השמן, ולטגן תמיד בחום נמוך שיבטיח אפיה יפה של פנים הסופגניה, יש לכסות את הסיר במשך כל זמן הטיגון.
- להוציא בכף מחוררת לספיגת השמן על נייר מגבת.
לצפוי ניתן להשתמש בכל אחד מהציפויים הבאים:
- שוקולד - להמיס 100 גר' שוקולד מריר + 50 גר' מרגרינה או חמאה על אדים ולטבול בו צידה האחד של הסופגניה.
- ציפוי סוכר מזוגג - 100 גר' אבקת סוכר 2+ כפות מים חמים וכמה טיפות מיץ לימון, לערבב עד לקבלת תערובת לבנה ולמרוח/לטבול את הסופגניה.
- שוקולד לבן מומס - להמיס 100 גר' שוקולד על אדים ולטבול את צידה של הסופגניה.
- למילוי - משתמשים בכל סוג מילוי הרצוי בעזרת מזלף ריבה - ריבה מכל סוג, ריבת חלב, שוקולד מומס וכו'.
הערות
- ניתן להחליף את השמן ב-100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
47
45
38
31
ציון 10
30
28
25
23
21
19
17
15
13
1
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- ריבת תאנים [אבי מ.] -
- חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- פלאפל [אבי מ.] -
- קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מעמול [אבי מ.] - עוגיות פריכות מתוקות במלית תמרים או אגוזים.