סופגניות מבצק רבוך
לא רק לחנוכה.
* תמונה להמחשה

16 מנות
טיגון עמוק

קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
1 כוס מים
100 גר' מרגרינה ללא מלח
1 כוס קמח
4 ביצים בינוניות
שמן לטיגון עמוק
100 גר' אבקת סוכר
דרך הכנה
- מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את המרגרינה וממשיכים לבשל עד להמסה.
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ובוחשים היטב בכף עץ עד שכל הקמח נספג בנוזלים.
- ממשיכים לבשל 3-2 דקות, תוך ערבוב חזק, עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
- מורידים מהאש, מצננים מעט.
- מוסיפים ביצה אחרי ביצה, תוך ערבוב חזק בין אחת לשניה עד לקבלת בצק אחיד, סמיך מאוד וחלק לגמרי.
- מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק.
- מודדים כף מהבצק ומטילים אל השמן החם בעזרת כף שניה.
- מטגנים מספר יחידות בכל פעם עד שהבצק תופח והסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
- מוציאים בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר.
-
זורים אבקת סוכר ומגישים מיד, או טובלים בסירופ סוכר או רוטב שוקולד(להלן)
לסירופ סוכר
ממיסים 1/2 2 כוסות סוכר ב 1 כוס מים ו-2 כפיות מיץ לימון ומבשלים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך ובהיר, מצננים.
לרוטב שוקולד
ממיסים במיקרוגל 100 גר' שוקולד מריר בחצי כוס שמנת מתוקה, במשך דקה או שתיים, בוחשים היטב ומוסיפים לרוטב כף ליקר שוקולד, רום או ברנדי. טובלים את הסופגניות ברוטב השוקולד בעזרת מזלג.
דרך אחרת ליצירת הסופגניות:
ממלאים שקית זילוף בעלת פייה עגולה או פיית כוכב בקוטר סנטימטר.
מזלפים את הבצק ונעזרים בסכין, בין זילוף לזילוף, לחתוך לחתיכות בעובי סנטימטר ישירות לתוך השמן או מזלפים על ריבעי נייר פרגמנט טבעות בצורת כעך ומחליקים את הבצק עם הנייר לשמן ושולפים את הנייר עם מלקחיים.
הערות
- יש לשים לב לחום השמן - באם הסופגניות משחימות מהר מדי יש להנמיך מעט את הלהבה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה אפויה עם פירורים [אבי מ.] -
- מרק יוגורט עם נענע (קווקזי) [zippo22] -
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגת שוקולית 3 [רחלי האופה] -
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- בשר ופטריות מוקפצים [אבי מ.] - נתחי בשר סינטה דקים מוקפצים עם פטריות, מתכון בסגנון סיני.