בימואלוס (ז'לביה, ספינ'ג)

20 מנות
טיגון עמוק

קושי: בינוני
» עוגות אישיות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
2 כפיות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 2 כוסות מים חמימים
1/2 3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים בכוס מים אחת.
- מוסיפים לקמח בתוספת הסוכר ושארית המים, את המלח מוסיפים בסוף ומערבבים היטב כ-2 דקות עד לקבלת בצק רך מאד ואחיד.
- מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה של כשעה.
- טופחים מעט על הבצק להחזירו לגודלו המקורי.
- נוטלים פיסות בצק ביד משומנת בגודל כדור בקוטר 5 ס"מ ומשטחים על משטח משומן לצורת דיסקית שטוחה, יוצרים חור במרכז הדיסקית.
- מחממים שמן בסיר טיגון עמוק לחום גבוה ומנמיכים מעט את הלהבה.
- מחליקים את דיסקיות הבצק לשמן ומטגנים לאט עד לקבלת גוון שחום עדין משני הצדדים
ומוציאים לספיגת עודפי השמן על נייר מגבת. - מכינים סירופ סוכר כמו במתכון הקודם ומניחים את הסופגניות למספר שניות בסירופ ומוציאים לצלחת הגשה.
- ניתן לבצע בדיסקיות לפני הטיגון מספר חתכים במרכזן.
- לסופגניות ספינג', מנטפים כמות של כף מלאה בעזרת כף שניה לתוך השמן, מטגנים
עד לזהבה יפה משני צדדים, מוציאים בכף מחוררת לנייר סופג ומגלגלים בסוכר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת