לביבות תפוחי אדמה-המתכון הבסיסי
* צילום התוצאה: ראובן מנשרוף

14 מנות
טיגון

קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 750 גר' תפוחי אדמה קלופים
- 1 בצל קטן
- 2 ביצים
- 3 כפות גדושות קמח
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס שמן
דרך הכנה
- משתמשים בדיסקית הגרוד של מעבד מזון ומגרדים את תפוחי האדמה והבצל או מגרדים במגרדת (פומפיה) ידנית.
- סוחטים את הנוזלים ככל האפשר ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את הביצים, הקמח, המלח והפלפל, מערבבים היטב.
- מחממים את השמן במחבת גדולה.
- עבור כל לביבה מודדים כף גדולה של התערובת
- ומניחים בשמן החם, משטחים מעט, מטגנים עד שהלביבות מזהיבות ומשחימות היטב משני הצדדים, מוסיפים שמן לפי הצורך.
- סופגים את עודף השמן במגבות נייר ומגישים מיד.
הערות
- חשוב לסחוט את תפוחי האדמה היטב לאחר הגירוד.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרוסטיני עם טפנד זיתים שחורים ופלפלים קלויים [שף אמיר מרקוביץ'] - ב-3 צבעים בשמן הרב דה פרובנס
- עוגת שוקולד טובה [אבי מ.] - עוגת שוקולד מצוינת לכל מטרה
- עוגת גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד.
- פסטה ברוטב דלעת [אבי מ.] -
- חזה עוף ברוטב תאנים [אבי מ.] -
- מוס לימונצ'לו [אבי מ.] -
- מאפה איטריות וירקות [אבי מ.] -