פאי שוקולד
פאי שוקולד עשיר.
10 מנות
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לבסיס הפאי:
120 גר' חמאה
120 גר' סוכר
2 ביצים
250 גר' קמח
1/4 כפית מלח
למלית:
250 מיל' שמנת מתוקה
3 כפות סירופ תירס
80 גר' חמאה רכה
500 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
125 מיל' קרם פרש בטמפרטורת החדר*
120 גר' חמאה
120 גר' סוכר
2 ביצים
250 גר' קמח
1/4 כפית מלח
למלית:
250 מיל' שמנת מתוקה
3 כפות סירופ תירס
80 גר' חמאה רכה
500 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
125 מיל' קרם פרש בטמפרטורת החדר*
דרך הכנה
- מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה.
- מוסיפים את הביצים ומקציפים.
- מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב, מכניסים לצינון במקרר.
- מרדדים על משטח מקומח קלות לעיגול בגודל תבנית פאי 24 תחתית ודפנות.
- מניחים רדיד אלומיניום על הבצק וצמוד לדפנות, מניחים מעל שעועית יבשה כמשקולת ומכניסים לאפיה בתנור שחומם ל-180 מעלות ל-10 דקות, מסירים את רדידי האלומיניום וממשיכים באפיה עד להשחמה קלה מאד של הבצק, מוציאים ומצננים.
- מחממים את השמנת עם סירופ התירס בסיר עד לפני רתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה.
- יוצקים את התערובת על השוקולד ומניחים 5 דקות.
- מערבבים עד להמסת השוקולד וקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את הקרם פרש ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתחתית האפויה ומניחים לצינון בחדר כשעה.
- מעבירים לקרור במקרר.
- להגשה יש לחתוך את הפאי כשהוא קר ולהניח 5-8 דקות בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
*ניתן החליף בגביע שמנת חמוצה "של פעם".
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- עוגת סולת [לינואל] -
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- בלינצ'ס ללא ביצים [חלולה] -
- מוס תותים [אבי מ.] -
- עוף ברוטב דבש פיקנטי [אבי מ.] -