פאי שוקולד
פאי שוקולד עשיר.

10 מנות

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לבסיס הפאי:
120 גר' חמאה
120 גר' סוכר
2 ביצים
250 גר' קמח
1/4 כפית מלח
למלית:
250 מיל' שמנת מתוקה
3 כפות סירופ תירס
80 גר' חמאה רכה
500 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
125 מיל' קרם פרש בטמפרטורת החדר*
120 גר' חמאה
120 גר' סוכר
2 ביצים
250 גר' קמח
1/4 כפית מלח
למלית:
250 מיל' שמנת מתוקה
3 כפות סירופ תירס
80 גר' חמאה רכה
500 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
125 מיל' קרם פרש בטמפרטורת החדר*
דרך הכנה
- מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה.
- מוסיפים את הביצים ומקציפים.
- מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב, מכניסים לצינון במקרר.
- מרדדים על משטח מקומח קלות לעיגול בגודל תבנית פאי 24 תחתית ודפנות.
- מניחים רדיד אלומיניום על הבצק וצמוד לדפנות, מניחים מעל שעועית יבשה כמשקולת ומכניסים לאפיה בתנור שחומם ל-180 מעלות ל-10 דקות, מסירים את רדידי האלומיניום וממשיכים באפיה עד להשחמה קלה מאד של הבצק, מוציאים ומצננים.
- מחממים את השמנת עם סירופ התירס בסיר עד לפני רתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה.
- יוצקים את התערובת על השוקולד ומניחים 5 דקות.
- מערבבים עד להמסת השוקולד וקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את הקרם פרש ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתחתית האפויה ומניחים לצינון בחדר כשעה.
- מעבירים לקרור במקרר.
- להגשה יש לחתוך את הפאי כשהוא קר ולהניח 5-8 דקות בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
*ניתן החליף בגביע שמנת חמוצה "של פעם".
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- שניצל דיאנה [אבי מ.] - שניצל הודו ברוטב
- מרובעי גבינה ופירורים [אבי מ.] -
- אגרול פילו במלית עוף וירקות [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- פילה דג סלמון בשרדונה [אבי מ.] - פילה דג סלמון ברוטב יין מעודן.