חמין עם שפונדרה ושריר הזרוע


4 עצמות ברך או רגל בקר
4 בצלים חתוכים לרבעים
1 ראש שום שלם חתוך באמצע
1/2 1כוסות שעועית מעורבת (בשלל צבעים)
מושרית למשך לילה במים
3/4 כוס גריסי פנינה (ללא השרייה)
200 ג' שומן אווז או שליש כוס שמן
פלפל שחור
מלח
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות דבש
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ושלמים
מים לכיסוי התערובת + 4 ס"מ
חמין הוא הגדרה יהודית מסורתית לבישול ארוך מאוד המתאים לארוחת השבת. הנתחים המתאימים במיוחד לבישול חמין הם השפונדרה (קשתית) - שהיא ללא ספק מלכת החמין, הברוסט (חזה) ושריר הזרוע.
מניחים על הכיריים סיר כבד שאותו אפשר להכניס גם לתנור. מחממים את השמן או ממיסים את שומן האווז ומטגנים את הבצל עד שישחים. מוסיפים את העצמות ומטגנים כמה דקות נוספות.
מוסיפים את הבשר, מפלפלים וממליחים. מניחים על התערובת את תפוחי האדמה בצורה מסודרת, את השעועית, הגריסים והשום. מתבלים בפפריקה ומוסיפים מים רותחים (כדי להבטיח שהחמין לא יתייבש במשך הלילה יש לכסות את החומרים שבסיר במים רותחים ולהוסיף עוד 4 ס"מ). מוסיפים את הדבש ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ואחרי כ-10 דק' כשהסיר מכוסה היטב (בנייר אלומיניום ובמכסה) מכניסים לתנור בחום שבת 80-90) מעלות) למשך כ-14 שעות.
בבוקר בודקים את החמין, אם הוא נוזלי מדי מסירים את המכסה מסיר החמין למשך שעה או יותר.
לגיוון:
אפשר להוסיף חזה אווז מעושן, או שוק אווז מעושן. אפשר להחליף גריסי פנינה בחיטה. אפשר להוסיף כמה פלפלי צ'ילי. אפשר להניח על החמין מעיים ממולאים.
מה שהכי חשוב: החמין השני שתכינו ייצא ללא ספק מוצלח יותר לאחר שתכירו את התנור שלכם היכרות אינטימית יותר.
* קשתית (שפונדרה):
השומניות של השפרונדה, טעמה וצורת סיביה מתאימים מאוד לבישול ארוך, אבל כדי שהיא לא תהיה כבדה מדיי, מומלץ לערבב אותה עם נתחי שריר הזרוע. מיתוס אחד שכבר הופרח פעמים רבות הוא שבשר שמתבשל שעות רבות לא צריך להיות מאיכות טובה. בכל בישול - ובבישול בשר בוודאי - מה שאתה מכניס זה מה שאתה מוציא לכן נקפיד שגם בשר החמין יהיה טרי ומאיכות טובה.


- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- סלט חצילים עגבניות [אבי מ.] -
- סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו [שף אמיר מרקוביץ'] - באדיבות "דורות" יצרני מוצרי שום ותיבול
- לחם פומפרניקל [אבי מ.] - לחם שיפון כהה
- סלט פסטה צבעוני [אבי מ.] -
- טרין שוקולד [אבי מ.] -
- צלי כתף [איווט] -
- עוגת גבינה קרה [חנהל'ה] - 5 דקות עבודה