Pesto
תפריט
ד', 12 פבר 2025, 12:23
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

גולש בורגניון

גולש בשר בקר בסיגנון צרפתי.    
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 17012   

* תמונה להמחשה
גולש בורגניון
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 4 מנות אוסבוקו (בשר עם העצם) בעובי 4- ס"מ כל אחד
  • 6 פרוסות צלי כתף בעובי 4 ס"מ כל אחד
  • 1 בקבוק יין אדום יבש באיכות מעולה
  • צרור תימין
  • מעט פלפל שחור
  • שלושה עלי דפנה
  • כל הנ"ל יוכנסו להשריה 48-ל שעות.
  • בינתיים נכין 1 שוק אווז מעושן, מחולק לכמה חלקים
  • 3 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
  • 3 גזרים קלופים וחצויים
  • 1 שורש סלרי
  • 2 שורשי פטרוזיליה חתוכים גס
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • מעט פלפל צלי או אלמנט חריף אחר
  • מעט קמח או קמח מצה
  • שמן זית לטיגון
דרך הכנה

המונח "בורגניון" פירושו בישול ביין, מה שמתאים מאוד לחורף הישראלי הקצר וגם קצת יזכיר לנו את צרפת. לבישול ביין איכויות רבות, צבע הבשר והתוספות הנלוות אליו הוא ארגמן כהה והטעם משובח.

  1. מסננים את הבשר שהיה בהשריה ושומרים בקערית את חומרי ההשריה
  2. מקמחים ומטגנים היטב את הבשר בשמן
  3. מטגנים את שוק האווז, את הבצלים ואת שאר הירקות
  4. יוצקים את חומרי ההשריה על הבשר
  5. מוסיפים את הדבש והבלסמי וכמה גבעולי תימין טרי
  6. משפרים את התיבול ומביאים לרתיחה.
  7. מבשלים כ-3 שעות על להבה נמוכה מאוד.
  8. אם חסרים נוזלים בזמן הבישול אפשר להוסיף מעט יין או מרק בשר.


טעים במיוחד למחרת.

הערות
מתכונים נוספים על בסיס בשר בקר טרי ניתן למצוא באתר מועצת הבקר:
http://www.meat.org.il
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
גולש בורגניון By , 2005-03-29T02:34:01+02:00 גולש בורגניון גולש בשר בקר בסיגנון צרפתי. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 4 מנות אוסבוקו (בשר עם העצם) בעובי 4- ס"מ כל אחד 6 פרוסות צלי כתף בעובי 4 ס"מ כל אחד 1 בקבוק יין אדום יבש באיכות מעולה צרור תימין... Instructions: המונח "בורגניון" פירושו בישול ביין, מה שמתאים מאוד לחורף הישראלי הקצר וגם קצת יזכיר לנו את צרפת. לבישול ביין איכויות רבות, צבע הבשר והתוספות הנלוות אליו הוא ארגמן כהה והטעם משובח. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר