דונאטס ללא שמרים

18 מנות
טיגון
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית קינמון טחון (לבחירה)
1/4 כפית מלח
2/3 כוס חלב
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
דרך הכנה
- מנפים את הקמח, אבקת האפיה, המלח והקינמון (אם משתמשים) לקערה.
- מערבבים את החלב והחמאה המומסת.
- מקציפים את הביצים והסוכר לקצף בהיר, מוסיפים את ערובת החלב והחמאה ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת הקמח בערבוב עד לקבלת בצק יציב ואחיד, מניחים למנוחה מכוסה ל-10 דקות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעובי 1.5 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, קורצים בכל עיגול עיגול במרכז בקוטר 2.5 ס"מ, אוספים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וקורצים את יתרת העיגולים.
- מטילים לשמן ומטגנים לא בצפיפות עד להזהבה יפה משני הצדדים, לא מגבירים להבה! הדונאטס צריכים להיות מטוגנים בחום בינוני בכדי לאפשר תפיחה יפה.
- מוציאים לספיגת שמן על נייר מגבת.
- מפזרים מעל אבקת סוכר או מורחים ציפוי:
לצפוי ניתן להשתמש בכל אחד מהציפויים הבאים:
- שוקולד - להמיס 100 גר' שוקולד מריר + 50 גר' מרגרינה או חמאה על אדים ולטבול בו צידה האחד של הסופגניה.
- ציפוי סוכר מזוגג - 100 גר' אבקת סוכר 2+ כפות מים חמים וכמה טיפות מיץ לימון, לערבב עד לקבלת תערובת לבנה ולמרוח/לטבול את הסופגניה.
- שוקולד לבן מומס - להמיס 100 גר' שוקולד על אדים ולטבול את צידה של הסופגניה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוף בציפוי פריך [אבי מ.] - מתכון של ניקי
- לחם עשבי תיבול טריים [אבי מ.] - לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
- עוגת מוס לימון [אבי מ.] -
- עוגיות כעכ תוניסיות [cohenshoshh] - כעכ
- מרק בשר תימני [שירינקה] -
- גלילי שקדים מטוגנים [אבי מ.] - יווני
- פיצות חצילים קטנות [אבי מ.] -