רוסטביף - בשר צלוי בתנור
רוסטביף אנטריקוט צלוי בתנור ומוגש פרוס.

8 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 2 קג' בשר ורד הצלע (אנטריקוט)
- 8 שיני שום (לא חובה)
- חצי כוס שמן
- מלח, פלפל שחור גרוס
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה.
- מבצעים חורים בבשר בעזרת סכין חדה ותוקעים את שיני השום בגוש הבשר.
- מורחים את הבשר בשמן ומעסים מעט, מפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
- מניחים בתבנית על רשת צליה וצולים את הגוש במשך 20 דקות בחום גבוה.
- מורידים לחום בינוני, מורחים את הבשר בנוזלים בתבנית וצולים כ-30 דקות או לפי דרגת הצליה המועדפת - 60° למדיום, 75° לעשוי טוב במדידה עם מדחום בשר.
- מוציאים, עוטפים את הבשר ברדיד אלומיניום בצורה רפוייה, מניחים 20 דקות למנוחה.
- פורסים דק ומגישים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.