טרטלטים פילו במלית גבינה ודובדבנים

12 מנות
אפיה משולב

קושי: לא צוין
» קינוחים» קפה
מרכיבים
1 עלה פילו
30 גר' חמאה מומסת
למלית:
250 גר' גבינת 9%
1/2 מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
1 כף דבש
1 כפית תמצית וניל טובה
לציפוי:
1 כף ריבת דובדבנים
3 כפות מים
1/2 כפית קורנפלור
350 גר' דודבנים מתוקים טריים
30 גר' חמאה מומסת
למלית:
250 גר' גבינת 9%
1/2 מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
1 כף דבש
1 כפית תמצית וניל טובה
לציפוי:
1 כף ריבת דובדבנים
3 כפות מים
1/2 כפית קורנפלור
350 גר' דודבנים מתוקים טריים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-200°, משמנים קלות תבנית שקעים.
- מורחים את עלה הפילו בחמאה המומסת, חותכים את העלה ל-24 ריבועים בגודל 8X8 ס"מ, מניחים עלה בשקעים בתבנית, מניחים עליו עלה נוסף בחצי סיבוב, לוחצים להצמדה לתחתית ומכניסים לאפיה עד להשחמה קלה, כ-3-4 דקות, מוציאים מהתנור.
- בזמן האפיה מכינים את המלית, מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, מחלקים יוצקים את המלית על עלי הבצק, מכניסים לאפיה נוספת של כ-8-10 דקות או עד התייצבות המלית, מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את הציפוי, מגלענים את הדובדבנים, בסיר קטן מחממים את הריבה עם המים, ממיסים את הקורנפלור בכף מים ומוסיפים לריבה בבחישה עד לקבלת תערובת חלקה, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות עד שהתערובת הופכת שקופה, מסירים מהאש.
- מסדרים את הדובדבנים מעל המלית, מורחים מעט מנוזל הריבה מעל ומניחים לצינון, מגישים מייד.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת אגוזים ושוקולד [אבי מ.] - עוגת אגוזי לוז ושוקולד בציפוי קרם שוקולד.
- חזה עוף ממולא [אבי מ.] - מתכון מותאם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוגת גבינה נימוחה [אבי מ.] - עוגה גבינה ללא תחתית
- טירמיסו [אבי מ.] - המתכון המקורי
- מרובעי שוקולד וקוקוס [אבי מ.] - שתי שכבות בטעם שוקולד ובינהן שכבת קוקוס, ניתן להכין בתבנית מלבנית או עגולה, לא רק לפסח.
- פילה דג סול בציפוי פריך [חנהל'ה] - כמה פשוט ככה נפלא