טרטלטים פילו במלית גבינה ודובדבנים

12 מנות
אפיה משולב

קושי: לא צוין
» קינוחים» קפה
מרכיבים
1 עלה פילו
30 גר' חמאה מומסת
למלית:
250 גר' גבינת 9%
1/2 מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
1 כף דבש
1 כפית תמצית וניל טובה
לציפוי:
1 כף ריבת דובדבנים
3 כפות מים
1/2 כפית קורנפלור
350 גר' דודבנים מתוקים טריים
30 גר' חמאה מומסת
למלית:
250 גר' גבינת 9%
1/2 מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
1 כף דבש
1 כפית תמצית וניל טובה
לציפוי:
1 כף ריבת דובדבנים
3 כפות מים
1/2 כפית קורנפלור
350 גר' דודבנים מתוקים טריים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-200°, משמנים קלות תבנית שקעים.
- מורחים את עלה הפילו בחמאה המומסת, חותכים את העלה ל-24 ריבועים בגודל 8X8 ס"מ, מניחים עלה בשקעים בתבנית, מניחים עליו עלה נוסף בחצי סיבוב, לוחצים להצמדה לתחתית ומכניסים לאפיה עד להשחמה קלה, כ-3-4 דקות, מוציאים מהתנור.
- בזמן האפיה מכינים את המלית, מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, מחלקים יוצקים את המלית על עלי הבצק, מכניסים לאפיה נוספת של כ-8-10 דקות או עד התייצבות המלית, מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את הציפוי, מגלענים את הדובדבנים, בסיר קטן מחממים את הריבה עם המים, ממיסים את הקורנפלור בכף מים ומוסיפים לריבה בבחישה עד לקבלת תערובת חלקה, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות עד שהתערובת הופכת שקופה, מסירים מהאש.
- מסדרים את הדובדבנים מעל המלית, מורחים מעט מנוזל הריבה מעל ומניחים לצינון, מגישים מייד.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוף בציפוי פריך [אבי מ.] - מתכון של ניקי
- לחם עשבי תיבול טריים [אבי מ.] - לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
- עוגת מוס לימון [אבי מ.] -
- עוגיות כעכ תוניסיות [cohenshoshh] - כעכ
- מרק בשר תימני [שירינקה] -
- גלילי שקדים מטוגנים [אבי מ.] - יווני
- פיצות חצילים קטנות [אבי מ.] -