לחם שיפון
לחם מקמח לבן וקמח שיפון.
2 מנות
אפיה
יום לפחות
קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
מרכיבים
לפוליש:
500 גר' קמח קשה
500 גר' מים פושרים
1/4 כפית שמרים יבשים
לבצק:
100 גר' מים או מעט יותר*
1/2 כפות שמרים
2 כפות מולסה
300 גר' קמח קשה
200 גר' קמח שיפון
1 כפית גלוטן (לא חובה)
1 כף מלח
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים במים בקערה גדולה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מכסים בניילון צמיד ומנקבים אותו מעט, מניחים בטמפרטורת החדר ל-24 שעות.
- מעבירים את הפוליש לקערת המיקסר, מוסיפים את המים והשמרים ומערבבים, מוסיפים את הקמחים הגלוטן והמולסה ומערבבים במהירות איטית, מוסיפים את המלח רק כשהבצק מתחיל להתאחד, ממשיכים ללוש במהירות מוגברת מעט עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה ונצמד לוו הלישה.
- מגבירים מהירות מעט ולשים כ-3 דקות או עד שהבצק חלק ואחיד.
- מכסים את הקערה ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
- מחזירים את הבצק לנפח המקורי, לשים מעט, מחלקים ל-2 חלקים, מעצבים מכל חלק כיכר אובלית, מניחים בתבנית אפיה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מפזרים מעט קמח על הלחמים, מבצעים חתכים בחלק העליון.
- מחממים את התנור לחום 200 מעלות מעט לפני תום התפיחה, מניחים כלי עם מים רותחים בתחתית התנור וסוגרים את הדלת.
- ממתינים כדקה ומכניסים את הלחמים לאפיה של אחרי 10 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים באפיה של עוד 30 דקות בערך או עד להשחמה יפה וצליל חלול, מוציאים לצינון על רשת.
*יתכן שיהיה צורך במעט יותר מים, הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת גבינה ותירס [einavsl1] -
- פאי קרמל בננות [אבי מ.] - גם עם קלתית לפסח
- עוגת קוקוס אגוזים לפסח [imgold] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי
- עוף עם אורז בתנור [ויצמן] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- מרק ברוקולי וירקות [אבי מ.] -