לחם "בובקס" לבן
לחם לבן רך בתבנית.


1/4 כוס מים חמימים
1 כפית סוכר
1/4 2 כוסות מים פושרים
2 טבליות ויטמין C מרוסקות*
1 כף אבקת חלב (לא מלבין קפה)
500 גר' קמח קשה
500 גר' קמח רגיל
2 כפות סוכר
4 כפיות מלח
- לערבב את השמרים הסוכר והמים ולהניח לתסיסה.
- להמיס את כדורי הויטמין במים בקערת המערבל, להוסיף את אבקת החלב ולערבב, להוסיף את השמרים המותססים, הסוכר והקמחים ולערבב במהירות נמוכה.
- כשמתחיל להיווצר בצק להוסיף את הקמח מסביב ליד דפנות הקערה ולהמשיך לערבב.
להגביר מעט מהירות וללוש עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, מגבירים מעט מהירות, למהירות בינונית וממשיכים ללוש עוד כמה דקות עד שהבצק נכרך על וו הלישה והוא חלק ואחיד. - לוקחים פיסת בצק ומותחים ל"חלון"** לבדיקת רשת הגלוטן, אם הבצק מוכן מוצאים מהמיקסר ומכסים בניילון נצמד, מנקבים מספר חורים עם קיסם ומניחים להכפלת הנפח***.
- מחזירים את הבצק לנפח המקורי, מחלקים ל-10 חלקים, מכדררים כל חלק לכדור, מניחים 5 כדורים בתבנית משומנת קלות ומניחים לתפיחה מכוסה בניילון נצמד עד שהבצק כמעט נוגע בניילון, מסירים את הניילון וממשיכים בתפיחה עד הכפלת הנפח.
- כשהבצק הגיע לגובה הניילון מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מורחים את פני הבצק בביצה טרופה עם כפית חלב, מכניסים לאפיה של 40 דקות בשלב הנמוך מהשלב האמצעי עד להשחמה יפה, ברבע זמן האפיה האחרון הופכים את התבנית ומוציאים את הלחם על הרשת להמשך אפיה ללא תבנית.
הסבר:
* ויטמין C מסייע להתפתחות רשת הגלוטן, נמצא בכל משפרי האפיה ובלחם התעשייתי, מתקבל לחם עם מרקם וקרום רך, להשתמש בטבליות הפשוטות ביותר ללא כל חומרים מוספים, אם אין ניתן לותר.
** "חלון", צורת הבדיקה להתהוות רשת גלוטן, נוטלים פיסת בצק ומותחים בין האצבעות לקרום דק ושקוף, אם הקרום אינו נקרע רשת הגלוטן מושלמת, אם נקרע מייד יש ללוש מעט יותר.
*** כשעושים שימוש בויטמין C ניתן לדלג על התפחת ביניים ולעצב מייד את הלחם.
- אם אין אבקת חלב אמיתי לא להשתמש במלבין, ניתן להחליף את המים בשלב השני לחלב.
- כמות המים היא באומדן, יתכן שיהיה צורך במעט יותר מים, הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.
- קרום הלחם יראה קשה לאחר האפיה, הוא יתרכך עם הצינון.
- ניתן למרוח על הלחם לפני האפיה רק חלבון מעורבב בכף מים או חמאה מומסת לתוספת רכות, מורחים את החמאה שוב עם הוצאת הלחם מהתנור.
- הכמות לשני לחמים.
- קמח קשה - קמח "שטיבל 2" ללחם.
- אבקת חלב אמיתית - להשיג בחנויות לממכר מוצרי אפיה או במרכולים מסוימים.
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- כופתאות תפו"א למרק [אבי מ.] - כופתאות למרקים סמיכים.
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.
- גנאש שוקולד מריר מוקצף [אבי מ.] - לציפוי ומילוי עוגות.
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- עוגיות שיבולת שועל וצימוקים [אבי מ.] - עוגיות בריאות רכות
- פטריות מוקפצות ברוטב דבש וסויה [אבי מ.] -
- שולה (אוכל בוכרי) [דלידהברדו] - ארוחת צהרים חורפית